pondělí 26. února 2018

Kdy střikat rybiz

Nezapomeňte v této době postříkat drobné ovocné stromy jako je rybíz a angrešt proti. Ideální doba, kdy s tímto úkonem začít, je začátek února až března. Sezóna drobného ovoce je v plném proudu. Sklízíme černý, červený i bílý rybíz rybíz , angrešt, maliny, ostružiny, kanadské borůvky i americké brusinky.


Listy je třeba zlikvidovat, aby se z nich zárodky nemoci znova nešířily. Chemický postřik lze aplikovat krátce před květem, další dva jsou třeba .

Při silném napadení se skvrny spojují, listy se svinují a opadávají. Ochrana: Ošetřuje se preventivně před květem, postřik se . Při správné péči Vám keře rybízu budou dělat radost až let, stromky 8-let. Pokud sázíme na podzim, řez provedeme až předjaří, kdy zkrátíme jednoleté . V pokročilém létě se občas listy (hlavně u rybízu ) vybarvují až do.


Postřiky proti padlí v době, kdy už jsou napadeny zárodky plodů,. I nové odolnější odrůdy musíte sledovat a preventivně stříkat před květem i po sklizni. K práci si vyberte den, kdy teplota dosáhne alespoň nad deset stupňů nad.

Základní ošetření je však po odkvětu, kdy podle podmínek ošetřujeme dvakrát až třikrát v intervalech až dní. Kopřivy rostoucí poblíž rybízu prospívají, ty které rostou přímo pod keřem posekáme a. Prořezávání lze také provádět brzy na jaře, kdy z prořezaných větví . Mšice přes léto žijí na různých plevelech, například na hluchavkách, a odtud začátkem podzimu vracejí na rybíz , kde kladou vajíčka. Samotný původ rostliny byl dohledán dokonce až na Sibiři, kde se rybíz původně pěstoval jako léčivá rostlina. Nejčastěji napadají celer, hrách, fazol, rybíz a růže. Napadené listí odstraňujeme, opět používáme postřik z přesličky a pelyňku.


Některé speciální rzi můžeme . Jako proti mšici angreštové, tak i proti mšici rybízové bojujeme postřikem v době nalévání pupenů, kdy larvy mšic se ještě volně živí na povrchu . Kdy angest na jare pousti nove puky? Rybíz a angrešt už rozebírají maminky na webu eMimino. Nechte postřik až po sklizni. Mšice do té doby rybíz nezlikvidují a Vy budete mít ovoce bez chemie. U černého rybízu dochází k projevům napadení především na.


Kde a kdy se josta objevila? Strašlivě řval, z obličeje mu doslova stříkala krev a my všichni „zdrhali“, což. Na vlastních nikdy nerostly ty správné jahody, rybíz , angrešt, kedlubny, mrkev či . Za chladného a deštivého počasí postřik několikrát .

Proto bychom se v takovémto případě měli snažit používat spíše fyziologicky kyselá hnojiva. Možný je i postřik slabým roztokem síranu . I když je životnost stromku asi jen let, je . Plodnost: je brzká, vysoká a pravidelná, zvláště v letech kdy je dostatek vláhy po odkvětu. Plné plodnosti dosahuje v . Zálivka: Koření mělce, takže sucho .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky