úterý 12. prosince 2017

Postrik tresni

May Ochránit úrodu třešní před červivostí lze chytrými triky jako jsou žluté papírky, které pokryjete neschnoucím lepidlem nebo existuje i účinná . Jaké je prevence a jaká ochrana? Ze škůdců nejčastěji ničí plody třešní Vrtule . Mar Jedná se o nejzávažnějšího a nejrozšířenějšího škůdce třešní. Protech ovoce a zelenina, a doporučuje se za osm dnů postřik zopakovat. Na listech třešní a višní vznikají vínové až hnědé skvrny, které se v průběhu. Stejné přípravky nám pomůžou i proti moniliové spále, kdy hnědnou a zasychají květy, listy . Třešně poškozují larvy pilatky třešňové, které vyžírají vrchní vrstvu listů.


Ponechaná spodní listová vrstvička rezne. K hubení je potřebný chemický postřik. Daleko horší než červivost je v posledních letech napadení třešní moniliózou. Jun To je čas na chemický postřik.


Ochrana třešní a višní Rozhodujícíchoroby a škůdci: přezimující škůd- ci,. Sled postřiků během vegetace: Těsně před nebo napočátku rašení: postřik. May U třešní a višní působí červivost plodů larvy mouchy vrtule třešňové.


Postřik proti vajíčkům a larvám se provádí až dní od zachycení . V době, kdy se vrtule slétají ke stromu, je možné provést chemický postřik. Nejdříve na starších listech třešní a višní vznikají vínově červené, později hnědofialové, až mm velké skvrny, které jsou zpočátku difúzní, později ostře . V případě deštivého počasí v době dozrávání třešní bývá i moniliová hniloba plodů. Jun Jak s červivostí třešní bojovat a jak využít i třešně s červy? Apr Pouští se do třešní a višní.


Jako ochranu lze použít i chemický postřik. Dužnina třešní a višní je tvořena z více než vo- dou, dále ovocnými cukry, je bohatá na minerály i vitamíny. Třešně a višně jsou bohatým zdrojem minerálů - . Apr V dnešní době bych asi postřik nedělal.


Tenkrát ty postřiky byly účinné a ne, jako dnes ekologické vodičky za nekřesťanský peníze. Pak je bezpodmínečně nutné ještě před nástupem rašení provést postřik. Produkce třešní a višní.


Taxonomické zařazení vrtule třešňové. Rozšíření vrtule třešňové. Popis vrtule třešňové. Bionomie vrtule třešňové.


Tet uz je nezachranite ale udelejte na jare preventivni postrik kuprikolem ,ty. Jeho účinnost pro značný residuální účinek. Spory jsou během dešťových srážek větrem roznášeny na listy třešní a višní. K vyklíčení spor je potřebná voda. Ke vzniku infekce je nutná určitá doba ovlhčení . Jun Na postřik napadených třešní je v současnosti pozdě.


Kvůli plodům už nelze aplikovat postřik , příroda si zatím musí poradit sama. Preventivně se provádí postřik přípravkem Baycor 25WP těsně před květem a ihned po odkvětu. V dužnině plodu žije bílá larva, která .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky