pátek 8. prosince 2017

Stříhání thuje

V současné době jsou mezi pěstiteli velmi oblíbené tzv. Postranní výhony stříháme za třetím očkem, a to nejlépe koncem srpna. Za krátkou dobu dojde k samovolnému omezení vyrůstání postranních výhonů, takže letní řez budete muset opakovat už jen jednou v prvním roce po výsadbě. Dutá a kotlovitá koruna.


Patrovitost koruny – třešně, hrušně, jabloně.

Je nutné využívat letní řez. V případě objednávky stromků,které chcete použít pro . Sloupovité jabloně nabízí méně tradiční možnosti pěstování. Ovocné stromy skýtají bezesporu hodně užitku.


Pravděpodobně nejpěstovanějším ovocem u nás. Ovocnář může snížit korunu s cílem zajistit nižší a širší formou koruny, která by mu . Maliník, sloupovité jabloně - - m. Keř - dřevina bez kmene, větve vyrůstají přímo od země.

SLOUPCOVÉ JABLONĚ - ukázka jarního řezu u plně vzrostlých stromů. Rady a tipy k řezu sloupcových jabloní. Návod na pěstování sloupovitých třešní. Aby byly zdravé a po dlouhá léta bohatě plodily, vyžadují ovocné stromy pravidelný řez. Důležité je však vhodné načasování i provedení.


Milujete ovoce, rádi byste si pěstovali na své zahrádce své vlastní jablíčka, hrušky či třešně, ale zahradu máte malou jako dlaň, nebo vůbec žádnou? Jak na řez ovocných stromů, konkrétně jabloní. V tomto seznamu budou postupně přibývat návody na řez a tvarování stromků do štíhlého vřetene a sloupovité.


Jabloň REDSPRING je zimní odrůda s atraktivními plody. Jablka mají střední velikost, kulovitý tvar a zelenou barvu s červeným krytím po většině plodu. Charakteristickým rysem sloupovitých jabloní - zahuštěných výhonků s krátkými internodiemi. Díky této funkci, listy rostou velmi hustě a stromy . Okrasné jabloně narozdíl od ovocných forem řez nepotřebují.


Otázka: Můžete mi poradit kdy a jak stříhat sloupovité ovocné stromky? Platí, že odstraňujeme jen ty větve, které musíme, to znamená např. Ludmila Dušková a Jan Kopřiva:Je to docela věda, doporučujeme nastudovat, .

Základním a nejdůležitějším řezem je řez jarní. Zjednodušeně jde řící, že broskvoně se řežou mnohem více než například jabloně. Nejnovější kultivary se dokonce nemusí ani stříhat a začínají plodit už ve . Jabloně a hrušně ošetřujeme před kvetením proti strupovitosti přípravky Dithane, Syllit apod. Zpravidla ještě dní po odkvětu v .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky