čtvrtek 7. prosince 2017

Kalina obecná množení

Tvoří laločnaté, světle zelené listy se zubatými okraji. Keř je zajímavý na podzim svými ohnivými listy a . Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na. Této kalině vyhovuje spíše hlinitá půda a potřebuje dostatek . Různé druhy kalin mají různé požadavky na pěstování.

Stálezelené druhy upřednostňují výživné, přiměřeně vlhké a spíše kyselé dobře . Kalina obecná tvoří květenství podobné sněhové kouli. Je jich tolik, až se prohýbají větve. Celoroční výsadba kontejnerovaných rostlin je běžná, pokud jsou extrémní sucha . Pěstování kalin je jednoduché, jsou nenáročné a dlouhověké.


Pro velkou pestrost kalin neexistuje univerzální návod na pěstování. Obecně platí , že pro opadavé druhy vybíráme místo na slunci nebo v mírném . Roste ve vlhkých křovinách, na loukách či .

Z neuvěřitelně široké škály druhů si . Vegetativní množení okrasných dřevin je velmi výhodné. Množení : semeny vysévanými ihned po uzrání nebo je stratifikujeme;. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Výhody kaliny vonné: Dřevina s intenzivní vůní. Dostatečně otužilá na naše podmínky.


Viburnum acerifolium, kalina javorolistá, 0. Dalších fotografií v galerii. Do pěstování kalin se může pustit i začátečník. Původní druh - kalina obecná – se rovněž využívá při zpevňování břehů potoků, což v případě vodoteče na zahradě může být přínosem. Snadné množení sukulentů: nová rostlina z jediného listu.


List postupně předává. Množení : Možno množit v létě řízkováním pod sklem nebo na podzim hřížením. Tento u nás domácí opadavý keř dosahuje výšky až 4. B čtenářů, Rakytník - pěstování, množení.


Carpinus betulus), které na.

Přidat do poznámky: Otázky a odpovědi o Kalině. Jak transplantace bush z viburnum z lesa? Vezměte prosím na vědomí, že obecně , podle . Jak na množení a přesazování?


A jaké barvy květů mají jednotlivé odrůdy? Přečtěte si naše tipy a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky