pondělí 4. prosince 2017

Merunky druhy

Zrání: dní po odrůdě ´ Velkopavlovická´. Plod: Je střední velikosti. Slupka je oranžově žlutá se světle červeným . Odolnost proti napadení moniliózou je střední, proti mrazu vysoká.


Pomalu každý rok je plná ovoce. Konzumní zralost: dny před VP ( 2) Sklizeň: dny před VP ( 2) Tvar.

Vaše cena: 22Kč. Tak jako u všech ostatních druhů peckovitého ovoce existují také meruňky v nejrůznějších odrůdách. Posíláme jen prostokořenné stromky a drobné kontejnerované ovoce. Okrasné keře a stromy neposíláme.


Meruňky patří mezi poměrně choulostivé . Slovinsko a Štýrsko a dnes patří k nejoblíbenějším ovocným druhům. Je tady doba, kdy vysazujeme ovocné stromky, meruňky nevyjímaje. Jeden, ale maximálně dva týdny po odkvětu první preventivní ošetření proti hnědnutí listů meruňky.

O dva týdny později: druhý preventivní postřik proti hnědnutí . Na to bude reagovat substitucí meruněk jahodami, a zvýší proto nákup jahod. Za druhé ale zdražení meruněk. Moniliovým úžehem trpívá málo, vhodná do okrajových poloh pěstování meruněk. Zraje kolem poloviny července.


Víte, které odrůdy meruněk dobře odolávají mrazům? Vysoké požadavky na teplo a . Pro konzumenty jsou meruňky zajímavé zejména sezónností (po třešních je to druhé dozrávající ovoce) a charakterovými vlastnostmi, mezi . Cererit na ovocné stromy a ovocné keře. Mezi japonské javory řadíme asijské druhy javorů, které charakterizuje nižší . Mezi oblíbené druhy patří: Chcete pěstovat meruňky ? Obvykle je meruňka strom je z druhu P. Mrazy budou mít dopad i na ostatní druhy ovoce, nejméně zřejmě na jablka. TK to řekli předseda Unie ovocnářů jižních a západních Čech Petr . Vámi zmiňovaná lokalita je již za hranicí obvyklého pěstování těchto druhů ovoce.


Z dalších ovocných druhů mrazy poškodily především broskve a třešně. U nich a dalších ovocných druhů bude možné udělat odhad škod až .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky