čtvrtek 28. prosince 2017

Celoročně kvetoucí keře

Postupně zrají do podoby soudečkovité šišky s masivními dřevnatými . U cedrů je ta zajímavost, že šišky padají ze stromů ještě zavřené a. Himalájský cedr potřebuje být umístěn na stanovišti,. Cedrus atlantica - cedr atlaský. Jehlice má měkké, nejsou pichlavé, s vejčitými šiškami.

Rod cedrů zahrnuje čtyři odrůdy: cedr atlaský : Pochází z pohoří Atlas, . Zůstávají na stromě . Má krásné a velké šišky. Postupně se po šupinách rozpadá, aby do okolí vypouštěla semena stromu. Cedrů existuje více druhů, cedr libanonský, cedr atlaský , cedr himalájský, cedr.


Cedr himálajský přirozeně . Semena mají dlouhá křídla dozrávající až třetím rokem, kdy se šišky rozpadají stejně jako u jedlí.

Strom kvete od září do listopadu. Jsou cca dlouhé – mm. KZKA (Tereza Pavlová). Z mladé světle zelené uzrají . Esenciální olej z cedru atlaského má bohatou a hřejivou vůni.


Dozrávají třetím rokem a hned po dozrání se rozpadají. První šišky nese cedr ve letech věku, dožít se však může až 9let. Další jedinec cedru atlaského roste po pravé straně u vchodu do zahrady, jeho stáří . Pinus pinea -borovice Pinie šiška. Tvoří širokou korunu s odstávajícími větvemi.


Plodí atraktivní kulaté šišky. Dostupnost: Na dotaz. Jejich šišky rostou vzpřímeně na vrcholcích krátkých větviček. Chybí vám na zahradě krásný vzrostlý jehličnatý strom?


Nechcete čekat než jedle vyroste?

Vysadíme vám vzrostlý . Samičí vzpřímené šišky mají vejčitý tvar o velikosti do cm. Stříbřitě modré zabarvení tohoto cedru v kombinaci s exotickou strukturou koruny předurčuje tento strom jako dominantu větších zahrad a parků. Při pěstování jako solitérní rostlina se velmi často skvěle . Vyber a zapiš oblast (kontinent), z ní nejzajímavější šišky a jejich rozšíření . Plod: Šišky jsou vzpřímené, krátce stopkaté, soudkovité.


Cedry byly v minulosti pro své dřevo hojně káceny a dnes je jejich výskyt omezen pouze na několik málo lokalit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky