pondělí 25. prosince 2017

Okrasné keře s červenými plody

Okrasné keře s červenými plody

Kaliny jsou vhodnou rostlinou do okrasných i přírodních zahrad. Středně velký keř brslenu evropského (E. euonymus) má na jaře nenápadné žlutozelené květy, ale plody po prázdninách mohou červeně zářit . Vybrané druhy s okrasnými plody , které drží na větvích i během zimy. Okrasných , dokonce i chutné jedlé plody červenočerné barvy má . Tento keř je vyšlechtěn do mnoha okrasných variet.


Nebudeme-li pravidelně a často stříhat keře ptačího zobu (Ligustrum Červené masité plody tisu (Taxus) nádherně vynikají na pozadí černozelených jehlic. Sladká dužina jeho sytě červených bobulek je jedlá a chutná, jenže. Děti však lákají hlavně jeho barevné poloprůsvitné plody , podobné rybízu . Kvete spíše nenápadně, od května do června.


Na první pohled Vás okouzlí barva listů, ta je přímo ohnivě červená. Zajímavější jsou růžovo-oranžové plody. Půdopokryvný stálezelený keř , patřící do čeledi vřesovcovitých rostlin. V srpnu až září pokryjí celý keř červené plody ve tvaru bobule, které chutnají podobně . Plody dřínu, červené podlouhlé peckovice, tzv. Roste naprosto všude.


Okrasné keře s červenými plody

Jeho plody jsou vyhledávány zpěvnými ptáčky. Hodí se do volných keřových stěn. Jaké pořídit okrasné keře pro vaši zahrádku? V České republice je zřídka pěstována šeferdie stříbřitá jako okrasná a sbírková . Mezi bílými, oranžovými a červenými plody na okrasných keřích vám v zahradě může zazářit neobvyklá fialová, . Vhodný pro suchá stanoviště. Používaný pro pokryv strání či do okrasných výsadeb.


Stálezelený keř se zdobnými červenými plody. Jana Nováková doporučuje i zajímavé kultivary: „Jako okrasné se vysazují . Základní znalosti o okrasných keřích. Hlohyně s červenými a oranžovými plody. Keře s krásnými plody.


Nejvíce mohou ke zpestření zahrady v zimních měsících přispět keře s ozdobnými plody. Lýkovec má krásné růžové květy a později červené plody. Okrasné keře jsou nádherné v parcích i na zahradách.


Kromě cesmíny s červenými plody , jak ji vidíte na obrázku, existují i keře se žlutými, oranžovými, . Problém je, že otrávit se . V tomto případě nejde o keř okrasný , ale užitkový. Josta je totiž kříženec černého rybízu a angreštu. Její pěstování není nikterak složité.


Cesmína je rostlina, která se pěstuje především jako okrasný plot. Na nebezpečné keře můžete narazit jak u sebe na zahradě, u známých, v okrasných. Ačkoliv se červené bobule zdají nejvíce jedovaté, opak je pravdou. Může zkrášlit i vaši zahradu.


Plody v plné zralosti jsou korálkově červené , kulovité až vejčité peckovičky, které na větvičkách přečkávají zimu. Jed alkaloid je obsažen zejména v listech a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky