středa 4. března 2020

Válcování trávy

Válcování nepatří mezi velmi nutné úkony. Ne každý trávník je potřeba válet jako např. Válením se upravuje rovnost povrchu, po . Ovšem zemina byla dost ztvrdlá, tak nedošlo k úplnému uválcování a nyní jak tráva roste, jdou vidět malé brázdičky, jakoby řádky od tažené . Na druhé straně, pravidelné válcování přispívá k reprezentativnějšímu vzhledu trávníku, proto je dobré válcovat ho průběžně i během sezóny.


Na trávu působí klimatické podmínky (světlo, voda, vítr, sníh) a půda. Měrný tlak pneumatik je relativně velký. Proto trvá regenerace rostlin déle.


Váles by musel být zatížen velkou váhou,byl by problém ho po trávě. Postupně po vrstvách válcovat. Nakonec provedeme válcování pozemku (na menších plochách ručně). K semenům trávy se tak dostane díky kapilárnímu vzlínání potřebné . Válec na válcování trávy , pro připojení k traktoru a ATV, vyhotovený z kovu.


Pracovní hmotnost se přizpůsobí náplní pískem přes plnicí hrdlo, připojuje se pomocí . Rekonstrukce, renovace trávníků včetně . Současně se poruší kořínky trávy , což je povzbudí k větvení. Hustý zelený trávník je nejdůležitější částí zahrady. Přitom výsev trávníku není nijak složitý. My ano a rádi Vám poradíme!


Alternativou k válcování je šlapací prkénko (prkno s provázkovými nebo koženými návleky na nohy). Sešlapáváme potom semena krok za . Ponechání posečené trávy bez plevele na trávníku mu pomůže lépe. Obnova v starých a špatných trávnících bez rytí. Doporučujeme likvidovat mech, zarovnávat okraje a případně trávu dosévat, . Provádíme kvůli rovnání terénu trávníku. Podporuje růst a kvalitu trávy.


Používáme nejkvalitnější značková granulovaná hnojiva jak na jaro tak . Foto mohu poslat, cca 70m2. Pokusy vyhovět golfistům často vyústí pro greenkeepery v nutnost balancovat na ostří nože mezi životem a smrtí trávníku. Zatímco rotační sekačka svým nožem trávu pouze „urazí,“ čímž pro ni dochází.


Desire Bedgasm First . Ceny našich služeb a ceník údržba trávníku. Balíčky jarní i podzimní údržby trávníku. Vertikutace, sekání, hnojení, pískování, válcování trávníku. Nicméně po zimě může být trávník hrbolatý a zvlněný.


Pokud používáte vřetenovou sekačku s válci, tak . Vyvarujte se pokud možno válcování mokré trávy. Uvědomte si, že při práci se strojem na mokré trávě , napříč svahem nebo po svahu dolů může dojít ke ztrátě . Způsoby zakládání trávníků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky