úterý 24. března 2020

Thuje smaragd 7585 cm

THUJA OCCIDENTALIS SMARAGD. Prodejní velikost 1- 1cm. Sedmileté sazenice jsou množené řízkováním. Můžete je vysazovat ihned na trvalé . Pěstování Jednoduché sázení a pěstování thují (zarevu).


Třetí rok můžeme již provádět stříhání z boku a zvrchu.

Thuja smaragd occidentale? Vzrůst této túje je úzce, stěsnaně a pravidelně . Nechci aby skrz ně bylo vidět ale nechci aby si navzájem vadili . Hustota sázení : 50cm od sebe. Před výsadbou bychom měli půdu pro sazenice dobře připravit a prokypřit.


Díru, do které budeme rostlinu vkládat, . Při sázení je dobré používat baltskou světlou rašelinu, smíchat ji jedna ku jedné se . Tato rašelina vylepší . Odrůda Smaragd je mezi tújemi velkým favoritem ještě dnes, po mnoha desetiletích uvedení na trh.

Mezi její přednosti patří tvar, barva a zdraví. Sowohl was die dunkle smaragdgrüne Farbe angeht alsauch die zierliche . Připravili jsme pro vás stručný manuál o sedmi bodech, se kterým zvládne sázení i naprostý laik. Udávané čísla platí pro nejžádanější tůji smaragd. Túje jsou dneska velmi oblíbené rostliny, používají se hlavně jako živé ploty. Popis: Vysoce odolná thuje , oblíbená pro svůj kuželovitý - ušlechtilý tvar.


Roste velmi pravidelně. Během roku má nárust až cm. Je plně mrazuvzdorná.


Jinou tújí hodící se do živých plotů je túje Smaragd , která má pyramidální vzhled a smaragdovou barvu. Pěstují se ale i malé odrůdy, které jsou. Je nutné velmi citlivě přistupovat k sázení na korunách svahů, poněvadž z krajinářského.


Má rád slunné, světlé ale stále vlhké stanoviště a vlhký vzduch. Množí se stonkovými řízky. Stačí odtrhnout větvičku s patkou, šikmo zasadit do stínu.


Mrazuvzdorné, pěstujeme od sazenic v. Růst je kompaktní, pomalu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky