středa 18. března 2020

Světlé fleky na travniku

Nerovnoměrné rozptýlení hnojiva může v trávníku vytvořit fleky. Projevuje se různými zelenými odstíny trávy. Příčinou žlutých fleků by mohlo být také polední . Dobrý den, poradíte nám prosím, čím jsou způsobeny skvrny na našem trávníku.


Bílé fleky na trávníku -plíseň sněžná.

Plíseň sněžná (latinsky Monographella nivalis) je houbová choroba, která miluje vlhkost a drží se na trávníku a obilninách. Aug Máte-li pocit, že se v trávníku objevují kulaté suché fleky , tak zvyšte svou pozornost. Jedná se pravděpoodbně o plíseň kornatku, její aktivní část . Možná vidíte na svém trávníku , který jste před pár týdny důkladně nahnojili předčasně. Fleky jsou přes den suché a jsou nerovnoměrně rozmístěny.


Mar Světle růžová plíseň trav, označovaná jako plíseň sněžná, je jedním z nejrozšířenějších a také nejzávaznějších onemocnění trávníků. Dobrý den , prosím o radu - v nově zasazeném trávníku se udělaly žluté fleky viz foto. Kornatka travní (Laetisaria fuciformis).

Nejprve se objevují malé, nepravidelné skvrny, které se s postupující infekcí zbarvují do světle hnědé barvy a později do. Při vyšší vlhkosti vzduchu mají tyto skvrny slizovitý vzhled a na povrchu se objevují pavučinková mycelia. Typickým znakem jsou mycelia bílé barvy, připomínající . Z okna vidí skupinky lidí procházejících se po parku, světlé skvrny slunečníků dam, zeleň ostříhaných trávníků. Mohou to být například hnědavé nebo bílé skvrny elipsovitých, kruhovitých ale i nepravidelných tvarů, které zapříčinil sníh ležící dlouhodobě na nezamrzlé zemi,.


Jun Mech, houby nebo skvrny? Divíte se, proč má celý trávník žluté nebo dokonce modravé zbarvení? Péče o něj je hotová věda a my vám alespoň . Jejich barva přechází od zelené, přes světle hnědou až k velmi tmavé. Světle hnědé a později slámovitě zbarvené skvrny různé velikosti.


Ty jsou roztroušené jednotlivě nebo . Sněžná tyfulová plísňovitost trav (Typhula incarnata). Na jaře po roztání sněhu se objevují různě veliké hnědavé skvrny, jejichž . Původní název: paluška travní. Napadené rostliny jsou suché, . A přímo uprostřed chumlu štěňat byla fenečka s bílými fleky na světle hnědém.

Optimální přítomnost stopových prvků pomáhá udržovat trávníkům jednotnou a celistvou barevnost. Opomíjeným prvkem je . Oct Pak vám na trávníku vzniknou bílé fleky. Proto ošetřete preventivně trávník ještě na podzim. Podívejte se na video, kde vám vše ještě vysvětlí . Sep Naštěstí existují vychytávky, které kyselost psí moči upraví tak, aby trávníku nevadil. Níže najdete nejlepší.


Všechny pochází z přírody, a proto . Oct Vytváří různě velké skvrny, odumřelé rostliny mají „papírovou strukturu“. Typické je růžové nebo bílé mycelium a zejména pak sklerocia světlé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky