pondělí 21. května 2018

Skudci a choroby na růžích

I když budete svým růžím věnovat maximální péči, může se stát, že se přeci jenom nějaký škůdce nebo choroba objeví. Stačí mírná zima, kdy . Růže patří k nejpůvabnějším a současně nejrozšířenějším zahradním rostlinám. Bohužel ani jim se nevyhýbají rozliční škůdci a choroby.


Ochrana růží před nejčastějšími chorobami a škůdci.

Růže napadá celá řada chorob a škůdců , kteří nám dovedou tuto krásnou květinu výrazně . Růžím škodí nepříznivé podmínky prostředí, živočišní škůdci , houbové, bakteriální a virové choroby a plevely. Nepříznivými podmínkami prostředí rozumíme . Omamně vonící květy růží do našich zahrad patří odedávna. Jejich pěstování má u nás dlouholetou tradici.


Nejběžnějším škůdcem růží jsou mšice (resp. kyjatky), napadají listy a mladé výhony, můžeme je z růže. Praktické otázky správy sbírek„ . Choroby a škůdci růží.

NESPECIFICKÉ CHOROBY A ŠKŮDCI. FYZIOLOGICKÉ CHOROBY - DEFICIENCE. Napadání poupat, otevírajících se květů (lilie, růže ). Nejčastější choroby a škůdci. Coccoidea), téměř všechny, venkovní i pokojové a skleníkové, Malé šupinky či kupky hnědé, šedé nebo i bílé barvy, zejména na spodní straně listů a. Tvar i barva skvrn jsou často závislé na odrůdě růží.


Původce choroby přezimuje na napadených opadaných listech,. Souprava dvou přípravků pro ošetření růží proti proti houbovým chorobám (černá skvrnitost, padlí, rez) a výživovým poruchám. Foto, Balení, Dostupnost, Cena . Ale co je důležité, růže ohrožují v posledních letech houbové choroby a hlavně škůdci.


Hostitelské rostliny jsou růže , karafiáty, pelargonie, jalovce a vejmutovky. Na růžích se třásněnky projevují černáním korunních lístků, květy a listy jsou znetvořené a skvrnité. Při jejich výskytu použijeme přípravek . Tato houbová choroba napadá růže , kterým se na listech vytvářejí černé skvrny s částečně zubatými okraji.


Listy začnou žloutnout a pozvolna . Jedním z nejčastějších problémů pěstitelů růží je černá skvrnitost. Rez na mladých listech (rub) slézové růže v dubnu.

Na listech slézové růže infikované rzí se tvoří světle žluté skvrny. Růže mohou napadat různí škůdci jako jsou mšice, pilatky či svilušky. Boj se savým hmyzem rozebereme v některém z následujících článků. Růže ohrožují jak škůdci , tak trpí několika druhy houbových chorob. Pro padlí na růžích jsou typické husté bělavé povlaky na listech a výhoncích.


Kromě těchto škod mšice zelná přenáší některé virové choroby a znečišťuje . S tím Vám pomůže náš katalog chorob a škůdců seřazen podle plodů a rostlin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky