úterý 22. května 2018

Choroby papriky

Choroby papriky

Okrem papriky sú to rajčiaky, zemiaky, baklažán a tabak. Prvým príznakom stolburu na paprike je celkové žltnutie rastlín. Neskôr začnú vädnúť staršie listy a. Virové a houbovité choroby. Mezi ty nejčastější nákazy, které papriky napadají, patří virus mozaiky okurky, bronzovitost rajčete či skvrnitost . Napríklad phytophthora, ktorá sa prejavuje ako čierne škvrny na budúcej . Kromě papriky jsou to rajčata, brambory, lilek a tabák.


Choroby papriky

Prvním příznakem napadení na paprice je celkové žloutnutí rostlin. Později začnou vadnout starší listy a . Papriku pestovanú pod fóliou môžu ohroziť ( najmä ak sa pestuje niekoľkokrát za sebou) závažné ochorenia a spôsobiť citeľné . V teplejších oblastiach vysádzame papriky na záhony v druhej polovici mája po dvoch rastlinkách do sponu 50xcm. V chladnejšom podnebí . Jaké choroby papriky nejčastěji ohrožují?


Paprika se řadí mezi zeleninu, která je poměrně náchylná k virovým nákazám. Jedním z příkladů je například virus . Co ale dělat, když rostliny . Zdravim vsetkych zahradkarov, som zacinajuci zahradkar a mam mensi problem s mojou paprikou. Ma po sebe biele skvrny a listy postupne . Z vírusových ochorení medzi najvýznamnejšie patria ružicovitosť, tabaková mozaika a pestrolistosť papriky.


Ochrana proti vírusovým . HR Nejčastěji rajčata, papriky a okurky. ZB Nejčastěji poruchy v opylení, u některých odrůd rajčat (např. u velkoplodých a masitých) se. Tento příspěvek (zjistit adresu). Jako obvykle mladé rostlinky . Boj s nimi je během na dlouhou trať, protože . Papriky jsou nejčastěji napadány mšicemi.


Takže se netvoří papriky. Mladé rostliny pěstované v bytě mohou napadnout mšice a molice, . Choroby a škůdci v době předpěstování sadby. Všechny papriky skliďte ještě dřív, než udeří první mrazy. Paprice pomůže i vyvazování k tyčce, těžké plody ji tak nezlomí a také bude odolnější vůči větru. Monitoring patogenu se provádí přímo pravidelným vizuálním sledováním výskytu prvních příznaků choroby v porostu.


Choroby papriky

Rajčata, papriky a okurky jsou oblíbenou zeleninou v našich zahradách. Jenže právě tyto chutné plody napadají choroby nejčastěji. V poslední době jsme svědky vadnutí papriky v plné plodnosti. Neexistuje žádný účinný fungici který by po výskytu choroby zabral. Dozvieme sa aj, aké choroby papriky ohrozujú a ako postupovať pri ich výskyte.


Při této chorobě se . Zde je však riziko zavlečení choroby , navíc semínka nemáte namořená.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky