úterý 22. května 2018

Kdy stříhat ruze

Jak a kdy stříhat venkovní ibišky. Přidal janapk, dne 24. Při správném postupu střihu se nemusíte obávat, že vaše zahrada bude po . Dnes se podíváme na zásady pěstování venkovních ibišků , které.


Kamarádka stříhá ibišek koncem ledna.

Prosím o rady, kdy se mají správně stříhat ibišky ? Naučit se, jak a kdy prořezat venkovní ibišek , je jednoduché, jakmile . Venkovní americké ibišky jsou velmi atraktivní díky svým velkým výrazným květům. Ibišky venkovní zaléváme v zimě tehdy, pokud je dlouhodobější sucho. Kdy přemístit ibišek ven? Na venkovním ibišku odstraníme suché a zmrzlé větve.


Pokojové stříhám v únoru a kvetou mi ještě teď.

Venkovní se stříhá před zimou a na zimu se zabalí do netkané textilie. Pravidelný hlubší řez venkovních exemplářů se v našich podmínkách nedoporučuje. Kdo by nemiloval ibišky pro jejich exotickou krásu.


Ovšem jak si vypěstovat hezký a velký. Stříhání venkovního keře ibišku lze provádět na konci podzimu nebo zimy po opadu listů nebo brzy na jaře, než začnou rašit pupeny. Roste vzpřímeně a poměrně pomalu do . Předjaří je ten pravý čas na stříhání , přesazování i množení pokojového ibišku , tak ho v únoru nezapomeňte ostříhat , jinak vám moc nepokvete.


Každoroční stříhání zaručuje bohaté kvetení celé léto. Vhodné i na živý plot. Na podzim, kdy už je barev a hlavně květů v zahradě pomálu, právě ibišky. Ibišky množíme semeny, která u venkovních druhů sbíráme nejlépe v. Stříhání , případně tvarování ibiškům vůbec neškodí a můžeme tak činit po . Příspěvekod Donald pát 21.


Narostlo ibišek jako stromeček a krásně kvete. Autor: margita Stehliková. A navíc je čas stříhání ibišků.

Po řezu jsem ibišky , ale i ostatní rostliny osprchovala, zimní zahrada se znovu nadechla. Suché stvoly jsem stříhala na jaře. Ibišek bahenní (pižmový) pochází z USA. Ibišky (Hibiscus) pocházejí z Indie a Číny a až na výjimky se jim daří pouze v dobře vytápěném interiéru.


Obvykle je stříháme ve chvíli, kdy se . Mladé rostliny stříháme častěji, u starších prořídlých exemplářů na jaře zkrátíme větve. Pro jistotu je vhod-né venkovní ibišek na zimu přikrýt chvojím. Od dob, kdy dveře nahrazovala zvířecí kožešina nebo proutěná rohož, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky