čtvrtek 23. listopadu 2017

Strihani sloupovych stromku

Stříhání sloupovitých ovocných stromků. Otázka: Můžete mi poradit kdy a jak stříhat sloupovité ovocné stromky? Odpověď: Sloupovité odrůdy . Prodejna ovocných a okrasných stromů a keřů. Uherský Ostroh - Svobodova 5. Tento způsob zkracuje životnost stromku a dnes ještě není jasné o kolik let. Zajímavé je, že kolem starší výsadby je odstraněn kruh konkurujícího trávníku, kdežto u řešeného stromku ne!


Není poznat, jestli není stromek . Výsadba stromku rozhoduje do velké míry o jeho dalším životě. Vyplatí se jí proto věnovat pozornost a dodržovat všechna osvědčená pravidla. SLOUPCOVÉ JABLONĚ - ukázka jarního řezu u plně vzrostlých stromů.


Rady a tipy k řezu sloupcových jabloní. Při velmi hlubokém nasázení může dojít k úhynu stromku vlivem přelití. Udržet a natvarovat třešně do malých sloupových tvarů je možné pouze za použití. Některé jsou vhodné pro prostorově úsporný způsob pěstování, ale opět nejde o geneticky.


Nejen, že žádná bohatě rozvětvená koruna nezabírá místo na zahradě, ale nízký růst umožňuje. U sloupových jabloní se nechává hlavní výhon a všechny nepotřebné boční lze. V podstatě se u mladých stromů nesahá na terminál (tažný výhon) a případně. Před samotnou výsadbou odstraníme odumřelé kořeny stromku a namočíme jej do. Je nutné využívat letní řez.


V případě objednávky stromků,které chcete použít pro. Ty jsou totiž momentálně v období tzv. Připadá mi to pracné a je to snaha udělat ze stromu něco jiného, než to doopravdy je.


PRO SLOUPOVITÉ PĚSTOVÁNÍ Po přijetí zásilky nejprve kořeny stromku na několik . Její řez se ale liší podle odrůdy, ale také stáří stromu. Nezapomeneme na řez po výsadbě, ani řez již vzrostlých stromů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky