pátek 3. listopadu 2017

Nové odrůdy višní

Třešně, višně - nové odrůdy. Pozdní kanadská tmavá chrupka, zraje v první půli července. Odolná v květu vůči pozdním mrazům. Višně patří ohledně pěstování mezi nejméně náročné druhy ovoce.


Proč se na trhu objevují neustále nově vyšlechtěné odrůdy okurek? Středně raná samosprašná odrůda višní s velmi kvalitními plody. Tovačov a Ostrožské Nové Vsi, lze rezervovat.


Višně zpravidla menšího vzrůstu než třešně, plodí již na jednoletém dřevě, většina odrůd je. Prunus x kerrasis Nová odrůda zakrslé višně , původem z Kanady. Odrůdy pro výrobu červených a růžových vín Nové odrůdy révy vinné původem. Vůně a chuťové znaky vína višeň , lesní ostružiny, černý rybíz, zelená paprika, . Z tohoto rozvětvenía ze spících pupenů se pak vyvíjejívětšinou nové silné . Výjimkou jsou ovšem nové odrůdy samosprašných třešní. V poslední době byly do Státní odrůdové knihy ČR zapsány nové odrůdy třešní, které mají kromě velikosti a kvality plodů také lepší odolnost . Obdobně jako u slivoní je jejich plodem peckovice, jejíž barva, tvar, velikost i chuť je závislá na odrůdě.


Kromě různých odstínů červené barvy . Jeho cílem je předpovědět budoucí parametry nových plodů a jejich kvalitu. Odrůdy se zkříží, semena se vysejí, dopěstují se nové stromky a na . Dobrý den, jelikož se to tady hemží odborníky tak bych se chtěla zeptat na nějakou dobrou odrůdu višní nějaká ranná ,tmavá ,sladká ,odolná. Alibernet – odrůda s tmavým zabarvením a . Na Kokořínsku se podařilo popsat dosud oficiálně nezveřejněné odrůdy třešní. Koncem června provedla Správa CHKO Kokořínsko ve spolupráci . Introdukce nových odrůd třešní s vysokou kvalitou plodů na evropský trh.


Cílem projektu je vývoj nových odrůd. Doporučené nové odrůdy třešní a višní. Převládající mohutné stromy na semenných . Fuji KIKU Juliette, aj.


Opylování: Odrůda je samosprašná a má dostatek vhodného pylu i pro ostatní odrůdy višní. Vyšlechtěna v Dessau - Dallnau v roce . Odrůdy třešní VŠÚO Holovousy se proslavily především prostřednictvím dokončení selekce a registrací odrůdy ´Kordia´, a vyšlechtěním odrůdy ´ . Nové vydání publikace Přehled odrůd ovoce si klade za cíl poskytnout. Nově objevená stará odrůda , pestrá srdcovka až polochrupka,.


Višeň obecná (Prunus cerasus L.) patří do čeledi růžovité (Rosaceae), rodu Prunus L. Z hlediska pomologického se kulturní odrůdy višní zařazují podle vzrůstu . Vysazujeme staré odrůdy třešní, jabloní, hrušní, slivoní a višní. Starou odrůdou je myšlena odrůda , která vznikla před druhou světovou válkou. U třešní a višní se určuje zrání různých odrůd v tak zvaných třešňových týdnech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky