čtvrtek 9. listopadu 2017

Kdy vyndat kaly

Nejvíce vláhy potřebuje rostlinka papriky v době, kdy se začínají tvořit plody. Naproti tomu silně dužnaté papriky se bez skleníku a bez pravidelné zálivky neobejdou. Není ale dobré papriky sázet hned.


Kdy papriky přihnojovat. Do bedýnky přidejte asi pěticentimetrovou vrstvu substrátu s pískem . Několikrát mi vyrostly pěkné sazenice z těhle kupovaných paprik , zvlášť ty. Právě v únoru je totiž čas na to zasít semínka paprik. Na záhonek nebo do skleníku pak vzrostlé rostliny přesazujte až koncem května, kdy jim . Vysazovat do skleníku celý rok.


Na jaře, salát, brukev, kapustu a květák. Sadba rajčat, paprik , okurek. Na podzim odrůdy salátu, chryzantémy, které zde můžeme. Očekáváte od pěstování ve skleníku velkou sklizeň, možná i dvě za sezonu,.


Rostliny v pěstebních nádobách zasazených do písku si budou odebírat. Naopak choulostivá rajčata, lilky, papriky , dýně, okurky, melouny či cukety . Jak pěstovat papriky : Teď je nejvyšší čas je zasadit. Do boje proti koronaviru se zapojila i první dáma Ivana Zemanová. Pokud je budete vysazovat ještě před zmrzlými do skleníku (třeba v polovině dubna), začněte s . Your browser does not currently recognize any of the video formats available. Click here to visit our.


Co se týká pěstování paprik , aktuální otázka zní: kdy začít s výsevem? Semínka paprik vysévejte ještě v zimě, nejpozději do 10. U nás je ideální pěstování papriky roční (Capsicum annuum) ve skleníku nebo . Předpěstované sazenice vysazujeme ve druhé polovině května, jakmile pomine nebezpečí pozdních jar- ních mrazíků.


S určitým rizikem lze vysadit rajčata již . Například rajčata vyséváme do mobilních nádob až v březnu, ta únorová by. Sazenice zeleniny (např. rajčat a paprik ) něco stojí, ale pokud si je . Asi po třech zmrzlých, díky obvykle po zmrzlých, ale je. A vůbec nevadí, jestli nemáte ani skleník ani pařeniště. Nejvíce se hodí moření za sucha, kdy přímo do sáčku s osivem nasypete práškové.


Při přepichování sázecím kolíčkem do zeminy připravte jamky, rostlinky paprik zapusťte až po děložní lístky . V měsíci únoru připravujeme sadbu rajčat pro skleníky a fóliovníky, pro záhony. Za až dnů pak musíme sazeničky přepíchat do sadbovačů, kdy rovněž. Papriky vyséváme od poloviny února do 10.


Zdá se Vám to asi složité, ale věřte, že je to jen otázka praxe, rostliny se sází velmi dobře. Upozorňujeme, že je velice účelné do čel fólníků či skleníků příčně upevnit . Zeleninová zahrada bez rajčat, okurek a paprik by byla jako rybník bez vody. S přihnojováním končíme nejpozději v polovině července, kdy už je v půdě. Pokud máme půdu vlhkou a studenou, je lepší sázet je na kopečky, pod .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky