pondělí 20. listopadu 2017

Rychle rostoucí popínavá rostlina

Jednoleté výhony ale po sklizni nezkracujte. Základem je správný řez. Stromkový i keříkový rybíz se řeže podobně. Všechny větve je třeba u . Praktické video, ve kterém se dozvíte jak udělat jarní řez ovocných dřevin - rybízu a angreštu.


V Anglii je v určité množství prováděn letní řez na rybízových keřích s velmi dobrými výsledky.

Jako první přichází zpravidla na řadu rybíz. A že najdeme keřový či stromkový rybíz snad v každé tradiční české zahrádce. Nevýhodami jsou jistě kratší životnost stromků a náročnější řez , kdy. Pěstovat ho můžeme v keřové nebo stromkové formě. Zvlášť v teplejších oblastech je vhodné jejich řez ukončit nejpozději v únoru.


Ve videu se dozvíte jak se dělá jarní řez ovocných dřevin - rybízu , jak rozpoznat, který výhon je jaký starý a. Jak provádět jarní řez černého rybízu a angreštu. Klíčová slova: řez rybízu řez stromkového rybízu řez rybízu a.

Pro rostliny je řez vždycky velký zásah a mráz by jim mohl hodně uškodit. Klasická životnost stromkového rybízu je zhruba deset let. Po výsadbě na podzim děláme v únoru výchovný řez - zkrátíme . Stromky rybízu sázíme do sponu – x – m. Kresba: U stromkových bobulovin mohou plané výhony vyrůstat z kořenů, na kmínku i. Kresba: Prosvětlením koruny rybízů a angreštů vyřezáním několika . Rod rybíz patří do řádu lomikamenotvaré, čeledi srstkovité. PĚSTOVÁNÍ STROMKOVÉHO RYBÍZU. Udržovací řez provádíme každoročně.


Nové stromky rybízu nebo angreštu musíme zasadit a uvázat ke . Laťku přiměřené síly připevníme ke kůlu pomocí dvou hřebíčků. Přesto, vždy na jaře nebo při řezu, překontrolujeme pevnost úvazku a . Z jara je vhodné provést řez , kterým odstraníte. Dočetl jsem se ale, že plodnost prý podpoří řez. Poraďte mi, kdy je nejvhodnější termín pro tento zákrok? Raná odrůda červeného stromkového rybízu vyšlechtěna ve Výzkumném ústavu.


Rybíz stromkový červený ROLAN. Abych se přiznala, neumím stromkový rybíz stříhat.

Zimní řez stromkového rybízu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky