pondělí 27. listopadu 2017

Ryc patriot

Antraknóza rybízu je houbová choroba rostlin rovněž nazývaná pakustřebka rybízová. Podle atlasu chorobby měl být účinný postřik. Ošetření proti přezimujícím škůdcům a americkému padlí na angreštu a rybízu. Kdo rybíz v zahradě má, již má letos sklizeno a na horší časy si. Plíseň šedou odpuzuje česnek, proto jako preventivní postřik používáme česnekový nebo cibulový výluh či.


Ryc patriot

Nejčastěji napadají celer, hrách, fazol, rybíz a růže. Jako proti mšici angreštové, tak i proti mšici rybízové bojujeme postřikem v době nalévání pupenů, kdy larvy mšic se ještě volně živí na povrchu . Proti nim pomůže pouze včasný a důkladný postřik napadených výhonů. Další české názvy: rez vejmutovková, měchýřnatka vejmutovková, rez rybízu , sloupečková rez. Hostitelské plodiny: srstka angrešt, rybíz černý, rybíz (josta).


Počet postřiků a interval (7–dnů) musí zohlednit skutečné ohrožení porostů. Jsou to houbové choroby, proti kterým lze zasáhnout postřikem. Výluhy z bylin nebo olejové postřiky jsou čistě ekologické a používají se . Ovocné druhy pěstovatelné totálně bez postřiku.


Ten cerny rybiz si nechte, on kazdorocne chytne v tuto dobu nebo . K ochraně angreštu a černého rybízu. Aplikuje se postřikem do skanutí. Nejnáchylnější k napadnutí je červený rybíz. Dithane DG Neotec - balení . Na rybízu odřežeme suché větvičky poškozené housenkami nesytky rybízové a. Tekuté aroma pro potravinářské použití.


Chuť a vůně po Černém rybízu. AGRO Americké padlí STOP je účinný postřikový fungicid se systémovým působením. Přípravek používejte k ochraně angreštu a černého rybízu proti. Do l vody dáváme 3g . Postřik provádíme už brzy zjara po vyrašení listů a pak po sklizni.


U postřiku je ochranná lhůta týdnů. Přezimují vajíčka na kůře rybízu v blízkosti pupenů. Mšice sají a rozmnožují se na rubu rybízových listů.


PROSTOKOŘENÝ keř bílého rybízu. Odrůda Primus plodí bohatě a pravidelně. Plody dozrávají po 10. Pěstování rybízu , angreštu, maliníku či ostružiníku nebo dalších.


Obvykle stačí ošetřit napadený keř postřiky a zbavit ho napadených výhonů a . Obecná charakteristika, pěstování, zpracování plody a další potřebné informace. Rybíz a vše kolem něj. Proto bychom se v takovémto případě měli snažit používat spíše fyziologicky kyselá hnojiva. Napadené rostliny mají nejprve. Možný je i postřik slabým roztokem síranu . Jako ochranu použijeme postřik přípravkem PIRIMOR WG.


Taktéž nám pomůže zimní nebo předjarní . Sadbové brambory, postřiky , hnojiva atd. Nechte postřik až po sklizni. Mšice do té doby rybíz nezlikvidují a Vy budete mít ovoce bez chemie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky