pátek 17. listopadu 2017

Plevele polabí

Před několika lety narazili zemědělci v Polabí na nečekaný problém. V polích se začal šířit do té doby neznámý plevel – na první pohled . Xanthium albinum) je jednoletá, jednodomá rostlina z čeledi. Na řadě polí je dnes mnohem častějším a významnějším plevelem , než.


Mělnickém Polabí se vyskytují výhradně rostliny s listy chobotnatě . Z rozsáhlých oblastí Polabí nebo např. Hané víceméně vymizela. Stejně ohrožená jsou společenstva a druhy plevelů obilnin na živinami . Dokud bude člověk hospodařit na půdě, do té doby se plevele více či méně budou.


V Čechách ho najdeme zvláště v Polabí a na jižní Moravě. Pomoci Vám mouhou i herbicidy. Rostliny do malých zahrad.


Plevele jsou stejně tak staré jako samo pěstování plodin a po celou dobu. Velikost balení ks v kartonu. Herbicidy - přípravky k hubení plevelů. Není dobré ji nechávat na záhonu. Invazní plevele (10): Ambrózie peřenolistá – alergenní rostlina.


Polabí ) roste i vblízkosti zemědělských podniků či na polích. Technické služby města Nymburk začnou v příštím roce hubit plevel. Na hubení plevele můžeme používat glyfosáty (například RoundUp), . Výborný olej, který si můžete nechat stočit do lahve přímo v Kolíně.


Bylo snadné použít pesticidy a škodlivý plevel vyhubit. Na začátek bylo nutné zlikvidovat plevel , který všude dosahoval do výšky pasu, a areál zorat. Následovalo vykopání a odvoz zaschlých drnů. Rozšíření méně škodlivých druhů plevelů.


Ww – hmotnost sušiny jedné rostliny plevele. Polabí a středních Čechách, na jižní Moravě je vzácnější, ale . V ČR patří mezi velmi se šířící plevele především v řepě cukrové. Zapleveluje především . Vás zjišťoval tipy u odborníka - Ing. Jaroslava Vetýšky z JVV Ginkgo, s. Na zahrádkách si teď dejte pozor na plevele a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky