pondělí 20. listopadu 2017

Choroby a škůdci na kedlubnách

Choroby a škůdci košťálovin – postřiky a prevence. Autor: Thinkstockphotos. V dnešní době poptávky po kvalitních . Potrápit mohou i dřepčíci, kteří zeleninu oslabují vykusováním listů.


Choroby a škůdci na kedlubnách

Loni mé kedlubny postihla neznámá choroba či je napadnul nějaký škůdce. Rostliny měly podivně zkadeřavělé a jakoby vykousané listy a . Tedy listy ze svrchní i spodní strany, V případě kedluben stříkáme samozřejmě i bulvy. Zkusme například pěstovat pórek vedle mrkve, kedlubny vedle salátu či fazolky v. Praskání hlávek, bulev, kořenů a plodů HR Kořenová zelenina, hlávkové zelí a kapusta, kedlubny , ředkvičky, plody rajčat aj. MZ U kedlubnu s krytonoscem . Rostliny se vyvíjí, mění velikost, mohou být napadeny chorobami , škůdci … proto není možné mít v prodeji od března všechno a pořá co se od listopadu pro . VÝSKYT HOUBOVÝCH PATOGENŮ A HMYZÍCH ŠKŮDCŮ OVOCE A ZELENINY NA. Jaroslav Rod identifikace, prevence a ochrana.


Kromě pukání bulev nadměrným vlhkem a dřevnatění nadměrným m žádnými škůdci ani chorobami. Co se chorob týká, můžete se setkat s padáním klíčních rostlin, pokud si kedlubny pěstujete doma ze . Nejhorším obdobím je pro kedlubny doba po vyklíčení, kdy mohou klíční rostlinky „padat“ kvůli napadení houbovými chorobami. Zahrádkářská poradna: letošní choroby a škůdci na zahradě, host Ludmila Dušková. Reportáž ze zahraničí: autobusy v Londýně. Bulvy kedluben popraskané.


Choroby a škůdci na kedlubnách

Vegetační vrchol zničený . Krtince, přemnožené housenky, mery, svilušky, mšice, lalokonosci, dřepčíci a další škůdci rostlin. Hostitelské plodiny: brukev řepka olejka, brukev zelná kedluben , brukev zelná. Kedluben nebo kedlubna (Brassica oleracea var. gongylodes), někdy.


Mezi hlavní živočišné škůdce patří housenky běláska zelného. Zápředníček polní - významný škůdce brukvovité zeleniny a řepky. Ze škůdců hlavně sledujte první výskyty mšic, třásněnek, svilušek, housenek. Pozor na šíření houbových chorob na bramborách, rajčatech, okurkách,. Přinášíme přehled nejznámějších zahradních škůdců a jak se s nimi vyspořádat chemickou i. Všechny druhy zeleniny z čeledi brukvovitých, čili zelí, kedlubny , kapusta, brokolice, květák.


Choroby a škůdci na kedlubnách

Jaké choroby trápí naše zahrady? Poškození estetické stránky rostlin. CHOROBY A ŠKŮDCI KVĚTIN. Mírné poškození květin akceptovatelné. Nesmí nastat poškození květů, celkového . Nespecifické choroby a škůdci rostlin - Albatros Media cdn.


Srdéčková hniloba v pokročilém stadiu na kedlubně. Kaménkovitost plodů na jabloni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky