pondělí 12. března 2018

Řez třešně a višně na jaro

Jak prořezávat třešně a višně ? Pro celou skupinu peckovin platí, že řez provádíme na jaře , a to na počátku vegetace. Ideální doba je na začátku . Autor: Thinkstockphotos. Na jaře řežeme větve o větším průměru než cm, které jsme neřezali na podzim.


Višeň vytváří velké množství větví a výhonů, které zahušťují korunu. Patří ke stromům, které. Méně náročné jsou už jen třešně. Zlatice rozzáří jarní zahradu, plnou krásu zaručí včasný řez Zlatice . Dusík doplňujeme až na jaře (přes zimu by se snadno vyplavil z půdy),.


Ve výchovném řezu třešní zapěstováváme kosterní větve pod úhlem 45°. U mladých stromků necháme řez na příští jaro , u starších třešní můžeme dát strom řezem . Višně potřebují pravidelnější řez než třešně , nejlépe každý rok. Peckoviny řežeme na jaře , optimálně na začátku kvetení. Višně mají podstatně větší potřebu udržovacího řezu ve srovnání s třešněmi. Na výsadbu stromků višní je čas v podzimním období i na jaře.


Dnes poradíme, jak na. Višně jsou méně náročné na stanoviště než třešně. Višně přirozeně vytvářejí více zahuštěné koruny, které kladou na řez vyšší nároky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky