čtvrtek 29. března 2018

Kdy sazet papriku

Jak a kdy papriky vysévat? Právě nyní, od ledna do poloviny února, začíná zahrádkářská sezóna právě v podobě výsevu paprik. Na záhony se sazeničky paprik vysazují až v druhé polovině května, kdy nehrozí přízemní mrazíky. Vyberte jim co nejvýhřevnější polohu . Právě v únoru je totiž čas na to zasít semínka paprik.


Termín kdy sadit papriky je různý podle odrůdy.

Výsev provádíme dle daného druhu papriky , který budeme pěstovat. Podle délky vegetačního růstu. Pěstování paprik ( Capsicum annuum) je v našich oblastech o něco složitější než u rajčat. Unsubscribe from marketingraselina? Pan Jan Meisl, šlechtitel a pěstitel paprik.


Způsob vysazování rostlinek efektivním způsobem. Receptář prima nápadů. Pro semínka paprik se nejvíce hodí moření za sucha, kdy přímo do sáčku s osivem nasypeme práškové mořidlo, pořádně protřepeme a poté .

V tomto videonávodu se dozvíte jak se správně sázejí papriky a co pomáhá je lepšímu růstu. V půlce dubna už můžeme vysazovat . Ve skleníku, nebo když už nehrozí přízemní mrazíky, můžeme vysazovat dříve. Přesně to jsou základní potřeby paprik. Pokud je sazenice příliš vytáhlá, je dobré ji vysadit k opoře. U rajčat nevadí pokud je rostlina již nakvetlá, zato u paprik e musí při výsadbě květy odstranit.


Nejvíce se hodí moření za sucha, kdy přímo do sáčku s osivem nasypete práškové . Připravíte se ale o malý zázrak, kdy se z drobného semínka vyklube pěkný semenáček. Vypěstovat zdravé a odolné sazenice chce trochu . Názorný videonávo jak sázet chilli papriky si můžete prohlédnout v našem . Samozřejmě si můžeme koupit sazenice paprik , ovšem můžeme také. Při těchto optimálních podmínkách rostliny dobře prokoření a vysazovat můžeme již koncem dubna.


Pokud sazenice začínají kvést, všechny květy . Není ale dobré papriky sázet hned. Také máte poslední možnost k vysetí paprik , rajčat, lilků a melounů. Kdy papriky přihnojovat.


Neobyčejně se vydařily rajčata, okurky, mnohým melouny, ale především papriky. Nebývalé sklizně tak poskytovaly nejen rostliny ve sklenících, .

Zkoušel jsem sázet rostliny po dvou i jednotlivě - když se vysadí po dvou, tak se víceméně vzájemně podrží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky