čtvrtek 15. března 2018

Bluma samosprašná

Prunus domestica subsp. Black Amber´ Bluma vyšlechtěná v Americe. Zdravím, můžete mi někdo poradit vhodnou odrůdu samosprašné třešně (ev. višně) a blumy?


Zahrada je ve výšce asi 400m. Sahypaň görnüşi Şu sahypany terjime et Ryngle a Blumy. Samosprašná raná odrůda ryngle s vysokou plodností a velkými kvalitními plody. Patří k samosprašným , úrodným odrůdám slivoní.


Odrůda je tolerantní proti šarce a je samosprašná. Středně raná, samosprašná a velmi plodná odrůda plod: malý, kulovitý,. Oullinská renklóda je středně raná, samosprašná žlutozelená renklóda ( bluma ). Plody jsou velmi sladké a šťavnaté, dužina je přirostlá k pecce. Mirabelky, blumy a ringle spadají pod rozsáhlý rod stromů a keřů z čeledi růžovitých. Existují však také cizosprašné a částečně samosprašné odrůdy, u nichž je . Odpověď: Bluma Hollywood je částečně samosprašná.


K opylení postačí i současně kvetoucí plané špendlíky. Ontário ryngle podnož Zelená ryngle. Reine Claude Dorée je výtečná bluma střední až větší velikosti. Je odolná vůči mrazům i chorobám.


Odrůda má velké oválné plody, barva je sytě modrá až černá. Dužnina je zbarvená od . Prodej stromků švestek, rynglí a blum. Na této stránce naleznete švestky odolné šárce, samosprašné odrůdy, dále.


Které ovocné stromy jsou samosprašné a které nikoli? Odrůdy jednotlivých ovocných druhů je možné podle jejich opylovacích poměrů rozdělit . Bluma Renklóda Althanova zákrsek POUZE OSOBNÍ ODBĚR V . Rostliny jsou buď samosprašné (autogamie), to znamená, že se opylují. Slivoň ( bluma ): Hollywood ( samosprašná ). Třešeň ve vyskokokmenu: Karešova Ořešák: Mars, Lake, Jupiter Drobné ovoce, velký výběr rybízu, angreštu . Samosprašné druhy se dokážou opylit vlastním pylem pomocí včel, větru a jiného hmyzu.


Cizosprašné vyžadují k opylení cizí pyl, z jiných odrůd . Akorát jim říkáte blumy. Je samosprašné bluma s velkými, kulatými, šťavnatými a aromarickými plody. U částečně samosprašných odrůd se díky opylovači výnos ovoce výrazně zvýší. Novější odrůda japonské slivoně ( blumy ) s kulatými, šťavnatými plody. Další články k tématu červená bluma je plně samosprašná.


Při plné zralosti dobře odlučitelná od pecky. Zraje okolo poloviny srpna.

Bluma samosprašná

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky