neděle 4. března 2018

Pilatka angreštová postřik

Internetový obchod s postřiky , hnojivy a dalším zbožím pro farmu, dům i. Sahypaň görnüşi Similar Şu sahypany terjime et Larvy vykusují nejdříve okrouhlé dírky. Později ožírají listy tak, že zůstanou jen silnější žebra. U angreštu okusují i plody. Kuklí se v půdě v zápředu.


Housenice pilatky angreštové jsou na rozdíl od housenic pilatek N. Prosím, kdo má zkušenost se zlikvidováním pilatky angreštové , ať se. Jak chránit rybíz a angrešt : antraknóza, rez, mšice, pilatky , vlnovník. Chemický postřik lze aplikovat krátce před květem, další dva jsou třeba . Insecta) řád: blanokřídlí ( Hymenoptera) čeleď: pilatkovití (Tenthredinidae). Vědecká synonyma: Pristiphora. Proti housenicím se velmi dobře osvědčují postřiky arsenovými přípravky nebo . Anglicky: Gooseberry sawfly.


Latinsky: Pristiphora pallipes. Slovensky: Piliarka egrešová. Zcela spolehlivý je i předjarní postřik. Pilatka rybízová a pilatka angreštová bývají na angreštu a rybízu původci náhlých holožírů. Jejich housenice ožírají listy až . Quassia amara g - kůra proti pilatkám , meře, květopasům.


Kvasie hořká, hořkoň obecná . Požerky na listech rybízu a angreštu může způsobovat pilatka. Pilatka angreštová , zelené housenky ožírající listy, zůstávají jen žebra listů, sběr housenek, postřik přípravkem Sumithion, pravidelná prohlídka . Zkuste postřik z mýdlové vody, nebo vody s trochou Jaru. U všech druhů ovoce, zejména ale u rybízu a angreštu se často. Mnohé pěstitele rybízu a hlavně angreštu od jejich pěstování odradily.


Rybíz, angrešt a josta patří mezi nejzdravější a nejvděčnější ovoce. Pilatka napadá hlavně slivoně (švestky, ryngle, mirabelky). O množství pilatek se přesvědčíte vyvěšením bílých lepových desek na strom na počátku kvetení . Prevence a léčba: Základním ochranným opatřením je zimní postřik v období od konce ledna až do poloviny února. Houghton Castle) i na angreštu. Ihned po odkvětu: další preventivní postřik náchylných odrůd proti antraknóze,.


Rybízy, především rybíz červený, angrešt , meruzalka a kříženci rybízu a. Počet postřiků a interval mezi postřiky musí zohlednit skutečné ohrožení porostů. Proti strupovitosti a padlí jabloňovému opakujeme postřiky v jedno- až dvoutýdenních intervalech. Bobulové ovoce ( angrešt a rybíz) trápí pilatka angreštová. Odhalte včas pilatky , lýkožrouta, molice, mandelinku bramborovou, obaleče,.


Je postřik proti škůdcům s účinnou látkou spinosad ve formě suzpenzního . Nazývají se odborně housenice a od larev motýlů – housenek se liší počtem noh. Jinak se chovají podobně jako housenky, i když dospělci pilatek a motýlů se . Angrešt , rybíz, josta, ostružina.

Pilatka angreštová postřik

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky