čtvrtek 29. března 2018

Jarní stříhání jabloní

Feb roku, kdy již pominulo období tvarování koruny, tedy řezu výchovného, řežeme a stříháme přestárlé a poškozené větve, některé vlky a takové . Máte zahradu, kde pěstujete jabloně ? Feb S prvními jarními paprsky se už každý začíná těšit na čerstvou zeleninu – salát, ředkvičky, kedlubny. Ty je ideální brzy z jara vysévat do . Výklad a řez Jan Urbánek, Židlochovice. SurvivalZahradničení . Please try again later. Jabloně - zajímavosti u jarního řezu štíhlého vřetene jabloní.


Jarní řez jabloní - od výsadby do roku - Duration: 42:33. Jednotlivé ovocné plodiny mají velmi často rozdílné nároky na řez. K tomu, abychom sklízeli pouze zdravé ovoce a těšili se z krásy stromů, je třeba.


U mladých stromků vždy odřežte všechny přebytečné spodní větve (všechny před rozvětvením koruny). Dále vyberete vedoucí větev a. Jak je tomu konkrétně u jabloně ? Nutnost řezu je dána biologickými a ekologickými hledisky jabloní. Bez cílevědomého řezu by koruny většiny odrůd byly husté a plodily by nekvalitní ovoce.


Nov Medvědí česnek je první jarní životabudič. Vyzkoušejte naše recepty. Pokud se chcete dozvědět jak. Roste pouze na jaře a vychutnávat si ho můžete jen necelé dva měsíce.


Pravděpodobnou příčinou je, že poté, co na počátku růstu na jaře dřevina využila. U mnoha dřevin je otevřená koruna vhodnější, ale u jabloně jsou si z více . Někdo řeší řez jednoduše - na jaře dělá jen průklest, vyřeže celé větve aby zředil korunu a nic dalšího nezakracuje. Takže koncové pupeny mohou přinést plody.


Jarní stříhání jabloní

SLOUPCOVÉ JABLONĚ - ukázka jarního řezu u plně vzrostlých stromů. Před samotnou výsadbou odstraníme odumřelé kořeny stromku a namočíme jej do vody (dvě hodiny by měly být postačující, delší doba nevadí), při jarní. Mar Předjarní řez jabloní a hrušní: „Zahrádkáři dělají celou řadu chyb,“ říká zahradník. První jarní měsíc je ve znamení „očisty“.


Vřetenovitý zákrsek jabloně Šampion ve stáří let před řezem a po něm, foto J. Zimní řez postupně přechází v řez jarní , ten zmlazovací bychom měli . Po výsadbě stříháme jabloně i hrušně na jaře před rašením. Koruna by měla mít terminální (hlavní, střední) výhon se čtyřmi hlavními .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky