pátek 1. září 2017

Garlo maliny

Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. Fíkovník smokvoň je opadavý keř či statný strom, jehož plody maí sladkou chuť a jsou velmi výživné. V Africe je nejvíce pěstován na severu, ale mnohdy se s ním lze . Použitelné části fíkovníku smokvoně : Plody.


Období květu: březen-červenec.

Spolehlivě roste ve větším chladném skleníku či zimní . FÍKOVNÍK SMOKVOŇ - FICUS CARICA. Je nenáročný, bujně rostoucí keř, který lze pěstovat buď volně na teplém chráněném. Z oplozených květenství pak vznikají nejkvalitnější plody. Většina kuturních odrůd vytváří plody partenogeneticky, bez opylování.


Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Samosprašná odrůda s tmavými fíky které jsou. Dužnina je tmavá, sladké chuti.

Plody dozrávají od konce září do . Dostupnost: DOSTUPNÉ. C, tmavě fialová slupka, červeno-fialová dužina. Ficus carica Ice Crystal - fíkovník , smokvoň. V prvních letech lépe chránit než uzraje dřevo a zesílí. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny řád . Fík je považován za ovoce, ale ve skutečnosti je to uzavřený květ . Slovensky: Figovník obyčajný.


Moraceae - morušovníkovité. POPIS: Rychle rostoucí, opadavý keř nebo . Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. U fíkovníku smokvoně jejich samičky kladou vajíčka do oboupohlavných fíků, . Sám má zmíněné dva fíkovníky vysazené u stěny orientované na jih.


Fíkovník neboli smokvoň známe spíše jako dřevinu, kterou obdivujeme a oždibujeme na našich . Koruna je u starších stromů . Každá bonsai je originál!

Právě teď je nejvhodnější doba na tvarování fíkovníku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky