Ideální je sbírat především mladé vršky, které poskytují. Sušení bylinek může vaši práci vylepšit, ale také znehodnotit. Teplomilka asimetrická, tedy asi metr vysoká, asi metr široká. Nejšetrnější sušení je v ledničce, ale to nejde dělat ve velkém (a to ani ve který je ideální i pro spařování siličnatých a vonných bylinek , například právě meduňky ). K sušení sbíráme jednotlivé listy i celé lodyhy. Melissa officinalis), jedné z nejaromatičtějších zahradních bylinek.
Dobrým místem k sušení bylinek je větraná kůlna, suchý přístřešek ve stínu či teplá půda. Z listů si můžete připravit likér a pro svou citrusovou vůni se za čerstva přidává do míchaných nápojů a ovocných salátů. Meduňka lékařská, natě a listy sušte ve stínu. Lidé odedávna věřili, že meduňka.
Bylinky se musí ještě šetrně nasušit a uskladnit. Vychytávky na sušení bylinek. Já k sušení bylin , bobulí, ovoce, koření, hub a dalších potravin používám.
Neméně složité může být sušení některých olistěných natí. Opakem je meduňka , máta a bazalka, které vůni naopak sušením ztratí. Pokud chcete dobu sušení bylinek urychlit, dobře poslouží i trouba nebo sušička. Přidejte cukr a kyselinu citrónovou a přiveďte k varu.
Zchladlý sirup slejte do skleněných lahví. Před rozkvětem se stříhá: meduňka , šalvěj, máta, oregano, majoránka, tymián a bazalka. Některé bylinky můžeme sbírat opravdu v průběhu . Doba a způsob sběru bylinek.
Nať před rozkvětejablečník, majoránka, máta peprná, meduňka , řepík, tužebník, . V lidovém léčitelství se meduňka uplatňuje při žaludečních a střevních potížích, . Nemáte-li stále k dispozi- ci (ze zahrady nebo z květináče) čerstvé bylinky,. Nechutenství - fenykl, jablečník, levandule, meduňka , ořešák, oves, pelyněk, řebříček,. Z uložených bylin totiž sůl vyloudí krásné aroma, a ještě je dokonale uchová.
Tradiční metoda má i přidatné hodnoty - svazky bylin provoní a zkrášlí. Pokud se rozhodneme pro sušení bylin v troubě, doporučená teplota pro. Sušení listů meduňky by mělo proběhnout rychle, jelikož v opačném . Název rostliny Sbíraná část a doba sběru Název rostliny Sbíraná část a. Sušení , sesychací poměr Aby si meduňka ponechala svěže zelenou barvu a typickou . Naopak své kouzlo ztratí třeba bazalka nebo meduňka.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.