středa 16. srpna 2017

Jak správně přesadit orchideje

Přesazování orchideí: Video s odborníkem na exotické rostliny. Podívejte se, jaké triky má odborník na exotické rostliny. Máte doma orchidej , která nekvete, vylézají jí . Orchidej je třeba jednou za čas přesadit. Jenže jak se o ně správně starat, jak poznat, kdy volají o pomoc, a co potřebují?


Zkuste osvědčené pěstitelské tipy.

Jaro je nejlepší doba na přesazování orchidejí. Pro přesazování phalaenopsisu neboli můrovce je důležitý Kůrový substrát pro orchideje od Rašelina Soběslav. Geniální triky na přesazování orchidejí! Třebaže se jedná o poměrně nenáročné rostliny, je potřeba je cca jednou za dva roky přesadit.


Substrát si nachystáte z . Ačkoliv orchidej působí velmi křehce, nemusíte se bát, že jí ublížíte. V čem je nejlépe pěstovat? Všem milovníkům a pěstitelům orchidejí.


Správná péče o orchideje.

Jak je hnojit a rosit? Pokud se voda přece jen při koupání do srdíčka dostane, orchidej naklopíme tak, aby voda vytekla. Kořenům orchidejí víceméně . Aby orchideje správně prospívaly, je zapotřebí také dodržovat vyšší . Nedoporučuji to ale praktikovat u orchidejí s jemnými hustými kořeny, ty měli tendence obalovat se plísní. Vyrostl mi na odkvetlém stonku nový výhonek orchideje.


Ted řeším, jak ho přesadit. Má už nové vzdušné kořeny. Mám ho odstřihnout a zasadit do substrátu nebo . Kdy je nejlepší doba na přesazování orchideje ? Ideální je na začátku jara nebo poté, co odkvetou. Při přesazování musíte být velmi opatrní,. Do květníku nejprve vložíme, drenáž, já používám polystyrenové vycpávky (větší kousky polystyrenu cca 1cm).


Pokud se již rostliny do původní nádoby nevejdou, je správný čas na přesazení. Phalenopsis potřebuje ke zdárnému růstu kvalitní vzdušný substrát, proto po . V zimě je nejlepší doba na přesazování orchidejí. Pěstovali je jen skuteční.


Na to, jak se správně starat o orchideje , které jsou v současné době.

Nově zakoupenou rostlinu, i když právě kvete, doporučuji hned přesadit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky