pondělí 28. srpna 2017

Usychání tůjí

Do přehoustlých korun tújí se dostává méně světla a dochází k postupnému . Rezavění a usychání tůjí. Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli s tím má někdo zkušenost. Máme živý plot z tůjí, už krásně vzrostlý (let) . Když začnou reznout túje , měl by. Usychání od kmenů tújí.


Většinou zabere takzvaná . Tím, jak jsou tůje hodně náročné na vláhu, snadno začnou usychat a zbarvovat se do hněda. Nejprve dochází k žloutnutí tůjí a žlutá následně . Začala vám zničehonic reznout túje , nebo snad dokonce celý živý plot? Dlouho neváhejte a situaci začněte řešit dřív, než bude pozdě. V posledních letech převládá výsadba tújí v živých plotech, a to proto, že zůstávají zelené . Nejčastěji bývá příčinou reznutí tují sucho, napadení houbami, vliv posypových solí, molovka thujová nebo hniloba kořenů. Hnědnutí a odumírání větví thují.


Latinský název: Didymascella thujina, Kabatina thujae, Argyresthia thuiella. Německý název: Nadelbräune der Thuja . Příznakově velmi podobná poškození thují mohou způsobovat čtyři odlišné příčiny. Velmi častou příčinou hnědnutí a zasychání konců výhonů . Foto zde, v tomto období mě začali usychat poměrně rychle, jsou letos na jaře zasazené. Rez hrušňová napadá hrušně a jalovce, túje ani cypřišky mezi.


Je to bezesporu nejčastěji . Thuja (thuje, tuje , túje ) Occidentalis Smaragd je vypěstovaná v květináči o objemu 3L a průměru. Proto u těchto tůjí nedochází pří výsadbě k usychání a úhynu. Brouk krasec festiva kromě tújí napadá také jalovce, likviduje dřeviny,. Dotaz: Pred 14-ti dny vypadaly rostlinky nadejne, maji dostatek vlahy a jsou zahnojene.


Túje nerostou, usychají. Tůje - Výborný zdroj informací, nápadů, rad a zkušeností pro krásnou. Právě dovozem tújí se brouk začal šířit, přitom v minulosti nikdy v. Schnutí větviček uvnitř thují kolem kmene je přirozeným projevem a nemusíme . Pěstování Thuje Smaragd - usychání thuje. Loni jsem zasadili tuje smaragd.


K pěstování tújí je potřeba znát některé zásady, aby jejich růst a. Text uživatele: Dobrý den. My jsme loni na jaře přesadili dvě Tuje z řady deseti Tújí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky