pátek 18. srpna 2017

Jak vypěstovat kanu ze semene

Při správném pěstování a zimování jsou kany v podstatě „nezničitelné“ a mohou na. Mohu Dosnu- kanu množit semeny , které se vytvořily na konci rostliny. Takže mám ji normálně pěstovat doma až do května a pak ji přemístit . Z vody je můžeme zasadit do rašeliny.


Klíčí pár týdnů, při teplotě - stupňů. Je možné z černých semen velikosti malého hrášku vypěstovat kanu již ten rok kvetoucí ?

Nebo to ze semen trvá déle ? Díky za informaci, nerad bych dělal . Kana indická, známá také . Doporučujeme nakupovat osivo a semena u osvědčeného prodejce . Canna indica), lidově zvaná dosna kana nebo jen kana. Kanna nebo Dosna je u . Semená tejto rastliny sú čierne a veľmi tvrdé, preto ich musíme pred výsevom jemne obrúsiť, až na svetlú vrstvu. Potom dáme semená na dni do vlažnej vody.

Velmi krásnou dekorativní rostlinou je také exotická kana. Pokud si chcete příští rok vypěstovat úrodu z vlastních semínek, počkejte si na . Pochází ze subtropické. Můžeme množit také zimním výsevem semen při teplotě nad 20°C.


Mně se loni podařilo vypěstovat ze semena kalu. Ne že bych to zrovna chtěla, ale našla jsem semínka nevěděla co to je, tak jsem to zasadila a . Tuto okrasnou rostlinu s výraznými květy zvládnou jistě pěstovat i úplní začátečníci. Hodnocení produktu:. Po odkvětu sbíráme černá semena.


V nich dozrievajú početné hladké čierne, zaoblené semená. Ako pestovať Kanu zo semienok? Kany pak pokvetou celé léto.


Do května, kdy můžeme kany (chcete-li dosny) vysazovat přímo na venkovní. Vypěstujte si ho sami. Nejčastěji se dosna, známá také jako kana , vysazuje v parcích, většinou na.


Domorodci z ostrova Réunion semena dosen používají při výrobě . Plodem kany je trojboká, krátce trnitá tobolka obsahující semena.

Když léto končí, uložte kanu k zimnímu spánku. Kanu u nás můžeme pěstovat od odeznění . Jako balkonové rostliny můžete pěstovat letničky, trvalky i okrasné keře. Jak se pěstuje exotická kana. Jak pěstovat chilli papričky ze semínek i ze sadby. CANNA slovenský názov KANA - veľmi atraktívna rastlina, hlavne kontrastom medzi listami a kvetmi, listy sú podobné banánovnikom rôzne.


Koupit si můžeme i směs semen např. Květinová kana : přistání a péče v bytě. Než začnete pěstovat , stojí za to znát jeho vlastnosti:.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky