úterý 8. srpna 2017

Kdy sadit meruňky

Povolení mám , ale nerad bych se dopustil zbytečné chyby. Meruňky stejně jako broskvoně pochází z Číny. Vzhledem k tomu, že ceny kupovaných meruněk neustále stoupají a. Meruňka se dá vysadit na podzim i na jaře. Jak a kdy strom zasadit ? Byla jsem nucena porazit příliš starou a již neplodící meruňku na zahradě po rodičích.


Tyto vděčné stromky lze pěstovat i mimo nejteplejší nížiny, pokud jim . Vhodné je také uplatnit letní řez (v červenci), kterým . Na konci jara nebo na začátku léta, ale co se týče hnojiva, tak to nevim! Kdy meruňky prořezávat? Upřednostňujeme podzimní termín, tedy od cca poloviny října do zámrazu. Stromky přes zimu lépe zakoření, zemina se slehne a . Stromek je třeba koupit (nejlépe ve školce) co nejdřív, to je kolem poloviny října a hned jej vysadit. Meruňku i broskvoň musíme před výsadbou důkladně . Na jaře se meruňka sází od konce dubna do začátku . Jarní řez meruněk - od výsadby do plné plodnosti (1. díl) - Duration: 24:27.


Vhodnější bude ji zasadit do velkého kontejneru. Dobrý den, chtěl bych se zeptat na problematiku pěstování meruněk. A nakonec, kdy doporučujete sázet. Aby se meruňky dostaly do supermarketu v nenahnilém stavu, musí se sklízet.


Existují tři způsoby, jak zasadit meruňkovou pecku: pecka necháte tak, jak je, . Pozdní jarní nákup stromků, to je v době, kdy venku meruňky kvetou, nebo jsou po. Při výsadbě je důležité zasadit stromek do správné hloubky. Po výsadbě provedeme řez, kdy v případě stromů s korunkou (obr. č. 1) zkrátíme. Některé druhy stromů, například meruňky , je možné a mnohdy i vhodné zasadit na jaře . Na meruňky je třeba půda vápenitá, přes pH 7. Na broskvoně je třeba neutrální půda se spodní hranicí až k mírné kyselosti pH 5. Prozradíme, kdy a jak sklízet zralé plody i jak se starat o stromy. Zdá se vám však, že vysadit strom zvládne jenom odborník?


Nejvhodnější doba pro jarní výsadbu broskvoní a meruněk je právě teď v. Naštěstí jsou pryč časy, kdy se dámy raději rozhodly žít s promodralýma nohama, než . Pro sázení je vhodné vybrat si dny, kdy už nemrzne a zároveň není půda . Teplomilné ovocné druhy, jako jsou broskvoně a meruňky , se snáze. Také s maliníky a ostružiníky počkejte raději až na jaro, kdy lépe raší a . Chci zasadit meruňku z pecky a vůbec nevím jak se to dělá. Pozdní odrůda meruňky s výbornou konzervárenskou hodnotou, plody nepřezrávají a dobře se.


Kontejnerové stromy můžeme sadit během celého roku. Pozor dejte na meruňky a broskvoně: ohlídejte, aby teplota půdy byla alespoň °C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky