čtvrtek 17. srpna 2017

Mokra separeca pylu

Potentilla fruticosa - mochna křovitá (mochnovec křovitý). Kvete VII-IX dle odrůd. Keř roste do výšky okolo - 80 . Mochny jsou nenáročné a bohatě kvetoucí dreviny s řadou pěkných kultivarů. Vzpřímený, široce rozložitý keř.


Pěkně vypadají vysázené ve . Jul Mochny křovité jsou půvabně kvetoucí keře. K jejich přednostem patří mrazuvzdornost, vysoká tolerance vůči odlišným půdním podmínkám i . Má tmavě zelené listy, . Mochna křovitá je nevelký, hustě keřovitý, zaokrouhlený keř. Dorůstá do výšky m. Velice přitažlivé jsou tmavě zelené, zpeřené listy skládající se z oboustranně . Je mrazuvzdorná, odolává škůdcům, snese rozdílné půdní podmínky a doba kvetení je dlouhá. Mochna ´Princess´ je nízký keř dorůstající výšky 7m, kvetoucí V-IX velkým množstvím bleděružových. Je rozšířena téměř po celé severní polokouli a patří do čeledi Rosaceae – . Opadavý dlouho kvetoucí keř dorůstající do výšky - m. Popis: Rozložitě rostoucí opadavý keř.


Keř kvete velmi bohatě jednoduchými pětičetnými . VZRŮST, střední keř. USDA zóna (nejnižší) ‎: ‎(do -40°C) Více než obrázků na téma Mochna a Květ zdarma - Pixabay pixabay. Prst Keř , Fruticosa Mochna , Květiny. Ekologie: Světlomilná, roste v propustných půdách.


Keř pomalejšího růstu je atraktivní hlavně výraznými žlutými květy, které zdobí keř od června do srpna. Nároky: Na půdu nenáročný. Podmínkou bohatého kvetení . Hnědočervená kůra se odlupuje v podélných pruzích. V srpnu až září pokryjí celý keř červené plody ve tvaru bobule, které chutnají podobně . Jako většina mochen kvete V-IX.


AMG RHS – Garden Merit. Drobný, opadavý, široce rozložitý keř , výška až 0 . Jen v málokteré zahradě chybí mochna : někde má úlohu doprovodu na trvalkovém záhonu, jinde je to kvetoucí okrasný keř. Jedná se o nižší keř , který si zaslouží, aby byl pěstován ve velkém měřítku.


Květ mochny je drobný bílý, žlutý, oranžový až do červena a jeho . Je oblíbená jako lem chodníčků a nabízí sympatickou výplň mezi většími keři nebo pod stromy s nepříliš . It is often listed as non- . Otázka: Kdy je nevhodnější čas pro řez mochny křovité a jak moc ji mám řezat?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky