čtvrtek 17. srpna 2017

Cibule a pórek se kroutí

Napadá cibuli, česnek, pórek , jejich listy se pak kroutí a vadnou, krčky listů napadené cibule zahnívají. Uvnitř už se nám usadily muší larvy . Dvě generace za sezónu. Zahrada › Pěstujeme ceskykutil.


Vrtalky přezimují převážně ve stadiu . Napadená cibule zevnitř zahnívá, listy žloutnou a kroutí se a mladé . Podobně podzimní pórek přikrýt od poloviny srpna do konce září. U cibule -sazečky mám pokroucené natě a moc se jí nechce růst. Prosím, co to je a co . Listy napadených rostlin se kroutí a vadnou, krčky listů a cibule zahnívají a uvnitř jsou asi mm dlouhé, žlutobílé muší larvy. Archiv pro štítek: kroutí se nať cibule. Jen těžko bude mít jídlo takový šmak, jako když ho uvaříte z právě vytržené čerstvé cibule.


Cibule může vyběhnout do květu, děje se tak většinou u větších. Dalším škůdcem, který napadá cibuli, je vrtalka pórová (loni mi zlikvidovala pórek ). Pokud nať cibule důkladně prohlédnete a najdete malé bílé skvrnky vpichy/. Druhá generace napadá pórek , tak pokud ho máte nezapomeňte .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky