pondělí 17. července 2017

Trvalky na hroby

Jako všude i tady musíme vycházet z umístění hrobu a délky slunečního svitu. Dále je lepší vybírat z trvalek , které nejsou náročné na péči. Odkryté hroby můžeme pojímat jako přísně ohraničené záhony a. Je to vytrvalá, ojíněná trvalka vysoká až centimetrů a vyskytuje se v . Trvalky do květináče, nebo přímo do půdy? Máš možnost chodit zalévat, nebo to musí být trvalky držáci?


Vzpomínáme po celý rok: praktické tipy pro úpravu hrobů. K osázení vybíráme nízké trvalky , skalničky a výborně se hodí i půdokryvné rostliny. Jako doplněk, dovolí-li to místo, můžeme volit stálezelenou . Zakrslé jehličnany a skalničky na hrobech mají několik nesporných výhod. Jejich spotřeba vody je podstatně menší,než u ostatních rostlin. Platí to zvláště třeba u . Před prvním osázením nebo obnovou hrobu si musíme ujasnit, jakým druhem či druhy květin chceme hrob osázet.


Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny. Patří sem velkokvěté . Malé trvalky a skalničky se hodí do skalek, trvalkových lemů, mezi kameny, do sesazených koryt a nádob, speciální podmínky vyžadují alpinky. Phlox subulata patří do skupiny skalniček( trvalek ),které jsou vhodné především na skalky, nebo hroby atd. V době kvetení je rostlina celá obsypána květy. Popis: Smolničky jsou nízké trsovitě rostoucí trvalky.


Trvalky na hroby

Vhodné jsou na výsadby po skupinkách do skalek, koryt, na hroby apod. Stanoviště: slunné až polostinné . Pryč musí také odkvetlé letničky, zašlé dvouletky nebo trvalky a. Pokud nemrzne, můžeme ještě hrob osázet trvalkami pro podzimní výsadbu. U hrobů budeme vzpomínat na své blízké a příbuzné nebo přátele, kteří již nejsou mezi námi. Působivě upravený hrob patří odedávna k . Jaké zvolit rosliny na hrob?


Především na Dušičky jsou hroby plné květin, věnců a . AGRO Substrát na hroby je určený k výsadbě letniček, dvouletek i trvalek (viola, salvia, begonia, tagetes,). Díky přirozené decentní černé barvě je vhodný na . Na Dušičky přijdou k hrobům svých blízkých se svíčkou i ti, kteří na tato místa zavítají. Zatímco klasické hroby nabízejí dostatek prostoru k osazení trvalkami i. Oproti výsadbám letniček a dvouletek se výsadby trvalek nemusí každoročně obnovovat. Pro účely výsadeb na hroby volíme spíše trvalky nižší (do m), .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky