pondělí 17. července 2017

Jak strihat tuje

Túje je ideální stříhat alespoň dvakrát do roka. Víte, jaký tvar by měl mít živý plot z tůjí, aby byl krásně zelený, nebo jak často tůje stříhat ? Pokud ne, přečtěte si vše důležité o stříhání tůjí ještě dnes! Túje se doporučuje stříhat během letních měsíců. Na termínu stříhání tújí neexistuje mezi zahrádkáři shoda.


Někteří hovoří o tom, že túje je možné . Kdy stříhat túje Smaragd. Máme na nich spoustu dlouhých výhonů. A kdy stříkat broskvoň proti kadeřavosti? Věděli jste, že túje neboli latinky thuja je lidový název pro zeravy, které patří mezi cypřiše? Túje jsou nejen velice častým estetickým prvkem . Na druhou stranu, túje dobře snášení stříhání a tvarování.


Otázka: Je potřeba túje stříhat už jako malé a nebo až když dorostou do požadované velikosti, např. Odpověď: Řez tújí (Thuja, zerav) by se . Existují druhy thújí, které nemusíte stříhat. Záleží natom, zda je máte v řadě (živý plot) nebo jako solitery (jednotlivé kusy). U živého plotu není problem tuje zkrátit např.


Takže neplatí že starší Thuje se nesmí stříhat ? Se stříháním tújí je lepší počkat až strom dobře zakoření. To může různě dlouho trvat ale minimálně je dobré nechat je až měsíce vklidu . Viete kedy strihať tuje ? Túje Smaragd (Thuja occidentalis Smaragd) je jednou z nejběžněji používaných dřevin na živý plot. Aké druhy tují poznáme?


Akú staroslivosť vyžadujú tuje ? Prezradíme vám užitočných rád ako a kedy strihať tuje ! Túje čili zerav západní (Thuja occidentalis) má velmi široký sortiment kultivarů. Najdeme mezi nimi typy různých tvarů – vysoké stromovité, . Aby byl efekt dokonalý, je třeba postupovat pečlivě, stříhat ve vhodnou dobu kvalitními nástroji. Důležité samozřejmě je i to, aby se zahradou . Thuja je jehličnan, který je obvykle vysazen jako součást živého plotu, a je často sázen na začátku podzimu, ale může být vysazován i do března. Túje můžete stříhat jak do výšky, tak do šířky.


Prostě podle potřeby, podle požadovaného tvaru, podle prostoru – je to vděčná zeleň. Tuje sa medzi pestovateľmi a záhradkármi tešia veľkej obľube a to z. Thuje na živé ploty jako možnost zvelebit si zahradu, či za účelem většího. Tuja smaragd je najčastejšie využívaná na živé ploty, nemusí sa strihať.


Tuje majú rady slnečné miesto a polotieň, v totálnom tieni rastú veľmi . Jak a kdy stříhat meruňku?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky