čtvrtek 20. července 2017

Maliny rozmnozovani

V tomto článku:Základy prořezáváníJak prořezat remontantní odrůdy malinJak prořezat letní odrůdy malinPřivazování malin k opořeReference. Příroda mu nadělila zdravý a silný vzrůst, takže můžete zapomenout na umělé. Je důležité, abychom znali odrůdu maliníku, protože jen tak zjistíme, kdy je správný čas k odstranění odplozených výhonků.


Podzimní odrůdy se ošetřují ještě snadněji, koncem zimy seřízněte vše na úroveň půdy. Redukce výhonů nelpět velmi prospěšná na jaře. Vyšlechtěný maliník není. Nejvhodnější odrůdy do zahrady. Canby – jedná se o jednouplodící maliník, s velmi aromatickými plody, hodí se jak k přímé konzumaci, tak.


K výsadbě používáme výhradně zdravé jednoleté sazenice s deklarovaným původem a zdravotním stavem, musí být zajištěna pravost odrůdy a. K těmto odrůdám patří: Usanka, Marlboro, Kuzminova novinka, Fastolfova a některé jiné, hodně rozšířené téměř ve všech oblastech, v nichž. Stáleplodící odrůda s OBŘÍMI PLODY vynikající chuti. Označovaná za nejlepší odrůdu malin vůbec. Pěstujeme kulturní odrůdy maliníku s červenými a bílými plody.


Plody mají střední velikost, růžovočervenou barvu a výbornou, aromatickou chuť. Roste polovzpřímeně, má husté větvení a drobně otrněné výhony. Beztrnný maliník ´GlenCoe´ plodí tmavě fialové maliny vynikající chuti. Jarní či podzimní řez.


Odrůdy malin, které se sklízejí v průběhu. Podrobnější informace naleznete v článku Seznam odrůd malin a ostružin. Vaše cena: 15Kč ( 17Kč ). Váš oblíbený internetový. Ve stínu totiž maliník málo kvete a tedy málo plodí. Remontantní a jednou plodící odrůdy U charakteristik odrůd můžeme narazit na termín.


Jak zvýšit úrodu malin: Klíčový je řez ve správnou dobu. Stále plodící odrůdy maliníků mohou plodit jak brzy v létě, tak potom ještě. Odolnost k chorobáje odolnější k odumírání loňských výhonů v období od květu. Kromě obvyklých červených plodů, jsou k dostání i druhy s růžovými, žlutými nebo oranžovožlutými plody. Kromě toho existují odrůdy , které kvetou a plodí jednou.


Témata: maliny, maliník, řez maliníku , střih maliníku , péče o maliny, jak. Do vyšších poloh se však příliš nehodí odrůdy s pozdním dozráváním – zbytečně se u nich. Převážná část plodů podzimní úrody dozrává.


Na většině zahrádek člověk narazí na jednou plodící odrůdy , ty dávají úrodu během července. Návod k tomu, jak si vypěstovat voňavé maliny. Maliník rodí až do výšek kolem 6m n.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky