středa 12. července 2017

Cedr atlaský převislý pěstování

Charakteristika a pěstování. Má drobnější, neopadavé jehličí nápadné stříbrno . Z odrůd vhodných pro pěstování v zahradách jmenujme alespoň. Glauca Pendula je převislou formou atlaského cedru s nápadně modrostříbrnými jehlicemi, podobnými modřínu. Avšak cedry jsou neopadavé.


Celková výška se odvijí od výšky roubování, jinak muže dorůstat až do 10m a může být široký i 15m.

Moc prosím jestli má někdo zkušenosti s pěstováním cedru ,aby se ozval. V současnosti se pěstuje zejména jako pozoruhodný okrasný strom. V zahradách, parcích a arboretech se cedr himálajský uplatní především . V letních měsících si.


Tento druh se ze všech taxonů pěstuje nejčastěji pro okrasu v. Asi nejjednodušší je pěstování cedru atlaského , nejnáchylnější je druh himálajský. Cedrus atlantica ( Cedr atlaský ). Důležité je, aby cedr přežil několik prvních let a dostatečně . Kromě klasických jsou v nabídce i převislé variety.

Prosím Vás o radu, jak . Výška a šířka stromu je ovlivněna tvarem pěstování. Také Vás napadlo, že byste je mohli zkusit také pěstovat na své zahrádce. Vyžaduje dobře propustnou, mírně kyselou či . Ale můžeme zkusit i převislou variantu – je to cedr atlaský převislý. Dají se v České republice pěstovat úspěšně cedry ? Tento převislý cedr je teplomilný a nesnáší chladné polohy, proto v případě tuhé zimy ho chraňte bílou textilií. Modrý cedr atlaský je u nás spolehlivě mrazuvzdorný do -24°C a dobře snáší . Pěstování : Cedry nejsou náročné na půdní typ, pokud je zem dobře odvodněná.


V našich podmínkách se však pěstuje pouze několik kultivarů, které dokážou rozsvítit. Jedná se o poměrně vitálně rostoucí převislou formu cedru s výraznými . Jde o různě vysoké, štíhlé stromy s hustou kuželo- vitou korunou, jejíž vrcholek bývá zpravidla převislý. Nejčastěji se pěstují tyto druhy: Ch. Obecně platí, že nejméně náročný na pěstování je cedr atlaský , o něco. Himalájský cedr je zřejmě.


Je to menší strom s převislými větvemi, dorůstající výšky 3-m. Jehličí má zbarvené do. V Evropě se velmi často pěstuje , hlavně ve Středomoří.

Odlišuje se svými obvykle převislými větvemi koruny a delšími . Dominantou tohoto záhonu se stane krásný cedr himálajský a pod ním kameny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky