středa 19. července 2017

Nizký jehličnan do skalek

Nádherný kulovitý jehličnan vhodný nejen do japonských zahra ale i do skalky, nebo květináče. Je proto vhodná jen do chráněných, mírně přistíně- ných lokalit v nejteplejších oblastech naší republiky. Vhodný do skalek , nesnáší však přímé slunce.


Pomalu rostoucí jehličnan se souměrnou korunou. Uplatnění: v kombinaci s jinými jehličnany a stálezelenými . Vhondý do skalek či vřesovišť.

Je úplně nízký , dorůstá jen do výšky až cm. Opadavý stromovitý jehličnan , zvláštní tím, že nemá listy ani jehlicovité ani šupinovité, nýbrž jako listnáč. Atraktivní nízký modře zbarvený keř s velmi dlouhými, půdu pokryvnými. Všechny výše jmenované jehličiny se hodí i pro výsadbu do skalek a pěstebních nádob. Před nákupem v zahradnictví je . Novinkou do skalek je zakrslý ´Wolterdingen´ a k zajímavostem na trhu.


Silberpearl´ se často . Některé se hodí do skalek , jiné k pěstování v nádobách, jiné zpevní svahy.

Pokud chceme, aby nám stříbrný jehličnan vyrostl velmi rychle, . King of Spring je nízký , spíše poléhavý kultivar. Konečná cena může být navýšena v závislosti na velikosti jehličnanu. FOTO, ABIES koreana, KOREJSKÁ JEDLE modré šišky, nízký , kompaktní.


Tento jehličnan je ovšem spolu s tújemi jednou z mála velmi jedovatých jehličin. Z nejnižších jehličnanů (vysokých asi 20—cm) lze do skalek a vřesovišť. VZRŮST, nízký nebo půdopokryvný.


KATEGORIE LIST, jehličnan stálezelený. Kleče a zakrslé borovice jsou rovněž ideální do skalek , do. Jsou velmi dobře využitelné do skalek , vřesovišť, nádob či koryt.


Jalovec šupinatý (Juniperus squamata) je ocelově modrý jehličnan s pichlavými. Zde najdete zakrslé,nebo pomalu rostoucí rostliny vhodné do truhlíků,na hroby, na rabátka atd. Zakrslý,ploše kulovitý jehličnan.


Výborná rostlina do skalek ,truhlíků atd. Snáší dobře přísušky. Borovice kleč je nízký jehličnan , který dorůstá do výšky pouze m. Sentinel', drobný, úzce sloupovitý jalovec, vhodný zvl.


EPHEDRA distachya, CHVOJNÍK, pozoruhodný, primitivní jehličnan , nízký keřík.

Ať je to výrazná solitéra do Vaší velké zahrady, nebo malý keřík do předzahrádky, nebo do skalky. Nezaměňujeme ho s cypřišem, což je jehličnan rozšířený v subtropických. Stálezelený jehličnan s provázkovitými větvičkami zlatavé barvy a jehlicemi šupinatém tvaru.


CHVOJNÍK, pozoruhodný jehličnan , tercierní relikt, nízký keřík, léčivka, omezené množství. Nízký je Filifera Nana.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky