středa 26. července 2017

Kdy sázet papriky do skleníku

Do prázdných záhonů po květnových ledových mužích vysaďte kromě rajčat i papriky a okurky. Rajčata nezapomeňte uvázat k podpěrným . Pokud budete postupovat podle určitých pravidel a seznámíte se s nároky jednotlivých rostlin, dočkáte se bohaté úrody. Skleník se dá do určité . Když je tam dám nyní, nezmrznou v noci?


Stačí je na noc přikrýt bílou geotextilií?

Dát už rajčata do skleníku ? S výsevem do skleníku již můžete začít - Deník. A kdy je ideální čas pro jarní výsadbu? Začít lze již v únoru.


To můžete do skleníku vysít špenát, salát a ředkvičky. Zato rajčata nebo papriky se většinou nevysévají přímo ze semen, ale nejprve se předpěstovávají a sází se až. Například mezi rajčata a papriky můžete zasadit salát nebo ředkvičky.


Optimální termín pro výsev papriky je konec ledna a prvá polovina února. V půlce dubna už můžeme vysazovat rostliny do skleníku nebo fóliovníku a do volné .

Jak a kdy papriky vysévat? Do skleníku nebo fóliovníku můžeme vysazovat v polovině dubna, do volné půdy až v polovině května. Pařník či malý skleník nám pomůže vypěstovat vlastní kvalitní sadbu rajčat i paprik.


Za měsíce od výsevu semen provádím výsadbu do skleníku , v mém případě spíše do polo- skleníku , protože . Nejvíce vláhy potřebuje rostlinka papriky v době, kdy se začínají tvořit plody. Naproti tomu silně dužnaté papriky se bez skleníku a bez pravidelné zálivky neobejdou. Není ale dobré papriky sázet hned. Do bedýnky přidejte asi pěticentimetrovou vrstvu substrátu s pískem . Několikrát mi vyrostly pěkné sazenice z těhle kupovaných paprik , zvlášť ty.


Právě v únoru je totiž čas na to zasít semínka paprik. Kdy papriky přihnojovat. Na záhonek nebo do skleníku pak vzrostlé rostliny přesazujte až koncem května, kdy jim . Vysazovat do skleníku celý rok.


Na jaře, salát, brukev, kapustu a květák. Sadba rajčat, paprik , okurek. Na podzim odrůdy salátu, chryzantémy, které zde můžeme.


Očekáváte od pěstování ve skleníku velkou sklizeň, možná i dvě za sezonu,. Rostliny v pěstebních nádobách zasazených do písku si budou odebírat.

Naopak choulostivá rajčata, lilky, papriky , dýně, okurky, melouny či cukety . Do boje proti koronaviru se zapojila i první dáma Ivana Zemanová. Pokud je budete vysazovat ještě před zmrzlými do skleníku (třeba v polovině dubna), začněte s . Your browser does not currently recognize any of the video formats available. Click here to visit our.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky