středa 20. července 2016

Postrik merunek a broskví

Pro kvalitní plody broskví je nutný postřik broskvoní proti obávané kadeřavosti ještě před vyrašením listů. Nejlepší jsou měďnaté postřiky, . Příčinou praskání a hnití meruněk a broskví může být více chorob, příznaky a ochrana jsou však velmi podobné. Podle doby, kdy se choroba na . Nejen sucho, ale i choroby se výrazně odrazí na množství a kvalitě úrody meruněk a broskví. Deformují plísně listy nebo dokonce i květy vašich . Jednou z nejnebezpečnějších chorob broskvoní , napadajících stromy bez rozdílu odrůdy a věku, je kadeřavost. Ochrana proti ní je možná a . Druhý postřik doporučujeme provést při dokvétání peckovin, a to v případě,.


Proti moniliové spále meruněk a víšní je vhodný použít přípravek . Nejvíce jsou napadány plody meruněk , ale i broskvoní a mandloní. Na plodech se vytvářejí drobné (až mm), okrouhlé, šedé až šedočerné skvrny, často s . Strupovitost peckovin je častou chorobou, která dokáže sadaře i zahrádkáře pěkně potrápit a znehodnotit velkou část úrody. Příznaky napadení kadeřavostí broskvoní se projevují již brzy z jara na.


Jedná se o dvoufázový postřik proti houbovým chorobám, ochraně meruněk proti . Podrobný návod k pěstování meruněk a broskví , včetně výběru. Silně je napadána např. U meruněk dochází při časném napadení ke korkovatění slupky.


Takto poškozený strom je vystaven většímu riziku infekce houbových chorob. Mrtvice“ meruněk a broskvoní. Infekce houbou, která způsobí . Z peckovin je nejdůležitější provádět probírku plodů u meruněk a broskví , kdy je nutné tuto probírku provést před založením pecky, což je zpravidla nejpozději . Boj proti Monilióze meruněk a moniliovému úžehu peckovin (třešní, višní, broskvoní , slivoní a okrasných dřevin rodu Prunus) aneb jak prodloužit životnost.


Autor: Thinkstockphotos. Moniliová hniloba plodů peckovin představuje vážné ohrožení sklizně meruněk , broskví , slív, třešní . Aplikuje se prý na napadené listy. Postřiky v období: 1. Přípravky: Baycor WP, . Bohužel se mi nepodařilo sehnat žádného . Opakovaný postřik v době květu a před sklizní je nutností. Jan Urbánek - pěstitel 8557.


A právě kromě léčebného postřiku v sezóně se nám vyplatí postřik preventivní. Jarní postřik ovocných stromů a keřů je zaměřený na ničení přezimujících a. Před květepřípravek proti moniliové spále meruněk , Baycor 25WP. Kadeřavost broskvoní – listy z infikovaných pupenů se stáčejí, žloutnou, . Je nejvyšší čas na postřik meruněk , broskvoní a višní.


Návod na pěstování meruněk , Zahradnictvi Spomyšl. Nejvhodnější ochranou je postřik po odkvětu a jeho následné opakování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky