úterý 5. července 2016

Molice na zahrade

Jejich larvy však zůstávají na listech a pilně sají – právě ony jsou pro zeleninu nebezpečím. Molice vypadají, jako by byly obalené moukou. Nikdy na zahradě nebyly a teď jsou jimi doslova obsypané veškeré kedlubny, zelí, kapusta a bůhvíco ještě.


Mraky molic a mospilan . U molic jsou larvy a vajíčka pokryty voskovou vrstvičkou, působí tedy jen na dospělý hmyz. Postřik proto neodkládejte a několikrát ho opakujte. Proto se vyplatí soustředit se na prevenci, která dokáže molice. Ti, kterým se ve skleníku, fóliovníku či zimní zahradě rozmnožila molice. Je nasnadě, že takováto zvířátka na zahradě a obzvláště ve skleníku nechceme.


Vrcholící léto je pro nejrůznější zahradní škůdce ráj. Na zahradě vám může řádit třeba krtek, ve skleníku molice či plíseň. Ninja je určen na mšice i molice , na zeleninu i okrasné rostliny. Nepostradatelným pomocníkem na zahradě jsou lepové desky, které jsou pokryty nevysychavým . Přímé škody molice způsobují sáním na rostlinách. Okus a ohryz stromů . Představíme vám nejrozšířenější škůdce rostlin (mšice a molice ) a poradíme.


Každý pěstitel se s nimi již určitě setkal, protože tito škůdci sáním na mnoha pěstovaných rostlinách škodí jak v okrasné, tak v užitkové zahradě. Mšice, molice a svilušky patří mezi nejznámější škůdce ohrožující okrasné i. Mušky se na ně zachytí velmi brzy po tom, kdy se v naší zahradě objeví. Na molice , malé bílé mušky, je postřik skoro zbytečný. Na jejich těle se neudrží a ochranná lhůta přípravků je příliš dlouhá. Vyplatí se, když si na zahradě budete hýčkat živočichy, kteří mají na škodlivý.


Na mšice platí Aphidius Alemani na molice Encarsia formosa. Hálčivec na švestkách (Eriophyes similis). Biologická ochrana v ovocné zahradě. Akce a výstavy v Botanické zahradě v Praze Troji.


Samičky kladou během čtyř . A napadne mi to pokojové kytky? Ať už se jedná o svilušky, molice , mšice, třásněnky nebo červce, vše je to savý hmyz, který. Osm věcí na zahradě , kterými uděláte psovi radost . Toto zlikviduje vošky, roztoče aj molice na celú.


Vyhýbáte-li se v boji proti nežádoucímu hmyzu na zahradě nebo ve vašich . Jedním z nejběžnějších škůdců ve skleníku i na zahradě jsou molice , které se poznají podle světlého a . Radost z toho, co jste si na zahradě vypěstovali, vám mohou pokazit nejrůznější škůdci a rostlinné. Tento trik funguje i na molice a třásenku. Na čem si v zahradě bělásek pochutná. Jedna rada pre všetkých, ktorým sa v záhrade premnožili mravce: Toto som .

Molice na zahrade

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky