pondělí 25. července 2016

Kytky do truhliku na vychodni stranu

Zálivku vyžaduje velmi bohatou, proto raději volíme samozavlažovací truhlíky. Vhodné je jejich kombinování s převislými . Obecně by se tu mohlo dařit rostlinám vhodným pro východní orientaci, přestože je „západní slunce“ ostřejší – v teplých dnech je už vzduch . Za pět týdnů už bude čas vyndat truhlíky a květináče na balkony a terasy. Přemýšlíte, co do nich zasadíte, abyste si vytvořili za okny zelenou.


Mezi rostliny, které jsou ideální na východní a severní strany , patří třeba fuchsie. Umístění na východní , jižní či západní straně je zcela vyhovující. Kytky na východní stranu už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Mám jeden truhlík s vřesem (ks), ale už žije pouze jeden, . Jižní či východní balkon přináší úrodu i květy, sever je oříšek.


Do truhlíku se hodí i lichořeřišnice, která okno pěkně rozsvítí. Fantazii se meze nekladou, na druhou stranu balkon nepřeplňte. Ten nabízí severní a východní strana , vyhovující například fuchsiím.


Rozkvetlých truhlíků se ale ani na severní straně vzdávat nemusíte. U zastřešených jižních, východních nebo západních balkonů je. Pak je umístěte do truhlíku a nakonec případně přisypejte zeminu tak, aby . Trápí vás, že právě váš balkone není na tu správnou stranu , a tak se tam. Na západní straně můžete zkusit pěstovat okrasné papričky,.


Chryzantéma má ráda hodně vody (Chrysanthemum hortorum) – vhodné na východní okna. Na východní i západní straně je dostatek světla a tak je výběr rostlin největší. Pěstuje se v nízkých truhlících naplněných písčitou zahradní zeminou, kterou je nutné . Z květin, které pěstujeme v květináčích, jsou vhodné zejména levandule. Petunie - jižní strana.


Balkonové květiny na východní nebo západní. Na severní straně sluneční paprsky do příbytku téměř neproniknou, a tudíž. Letničky v truhlíku : Osazujeme balkon podle světových stran. Truhlíky do polostínu východní a západní strany.


Máte balkón na východní straně domu, kam se sluníčko dostane jen po. Snesou umístění i na východní straně , neprospívá jim však okno na jih nebo na západ. Květiny do truhlíků nesázíme příliš hustě, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky