pondělí 4. června 2018

Postrik proti puchrovitosti švestek

První postřik švestky provádíme proti puchrovitosti hned na začátku sezóny. Postřik proti puchrovitosti švestek. Doporučuje se například fungicid Kuprikol . May Z jara, před vyrašením, se osvědčuje postřik organickým barvivem.


Puchrovitost švestek se řeší postřikem, který se provádí hned na začátku sezóny. Ošetření stromů švestek proti puchrovitosti je podobné jako u broskvoní . Feb Jaky vhodny postrik je vhodny zvolit na svestky na jare na kvety. Po tomto ošetření musíme stromy v průběhu vegetace ošetřovat proti hmyzu, houbám i plísním. Kdy přesně stříkat vás budeme informovat.


Po odkvětu dochází k zvětšování a prodlužování napadených plodů v porovnání se zdravými. Napadené plody bývají zprohýbané a nedochází k vývoji pecky. Proti houbomilce je účinné včasné a precizní přikrytí záhonů bílou netkanou textilií. Feb Nezapomínejme, ale také na včasnou ochranu proti houbovým chorobám.


Pokud se rozhodneme pouze pro předjarní postřik , termín se směřuje. Koletotrichová hniloba. Pestré kvetoucí bylinné pásy, např. Při rašení je vhodné použít postřik.


Hostiteli byly především slivoň švestka a meruňka. Tímto způsobem jsou rezistentní proti šarce odrůdy švestek. Missing: postrik ‎ puchrovitosti Cim udelat první postřik vinné révy - Zpracovaná témata tema. Apr Tento postřik má mnohočetný příznivý vliv: U broskvoní jde především o. Anemone fulgens proti rzivosti odolné).


Rzivost švestek je u nás celkem řídké onemocnění, ojediněle se však. V silně ohrožovaných polohách postřik opakujeme v době, kdy plody dosáhly asi. Feb Obdobně provedeme postřik i švestky proti červivosti – obaleči švestkovému ( Cydia funebrana), jehož samečci nalétávají do feromonových. Ochranou je postřik Kuprikolem již na počátku rašení, při deštivém . Ochrana pšenice, ječmene, ţita a ovsa proti škůdcům.


Ochrana: Odstranění napadených částí rostliny, postřik měďnatými přípravky zejména u třešní . Apr Potřebuji poradit čím postříkat švestky proti pilatce. Ted cekam, zda plody neznici mraz nebo puchrovitost , jinak by snad něco mohlo byt. Dneska jsme si s manželem říkali, že jsme neměli dělat postřik švestek proto pilatce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky