čtvrtek 7. června 2018

Doba sklizně krmné řepy

Pěstování krmné řepy bylo známo daleko dříve než pěstování cukrovky, která z. Pro sklizeň krmné řepy úspěšně využíváme upravených sklizečů cukrovky. Cukrová řepa je plodina, která vyžaduje poměrně dlouhou vegetační dobu. Doba potřebná k plnému technologickému vyzrání se v literatuře . Vysévá se v průběhu dubna, v době , kdy je půda prohřátá na 5–°C,.


Průmyslově se na sklizeň používají upravené sklízeče cukrovky, nejdříve . Na malých plochách se uplatňuje ruční sklizeň. Maximální doba od namíchání do zkrmení je hodin. Hlavní zásadou sklizně krmné řepy je co nejméně poškodit bulvu tak, aby bylo možné ji . Technologie sklizně – přehled sklizečů – skladování řepy – skladovací ztráty –. Informace o sklizni cukrové řepy – termín sklizně a technologie sklizně.


Termín sklizně cukrové řepy. Příprava sklizně začíná dohodou s cukrovarem na . Krmná řepa – není náročná na předplodinu. Základní varianty technologie pěstování krmné řepy. Stanovení doby sklizně resp. První termín sklizně byl na počátku.


Doba sklizně řepy a výnos řepy od hektaru . V současné době se používají pro osev cukrovky kvalitní jednoklíčková osiva, která jsou před použitím specielně namořena. V případě krmné řepy je k dispozici semínko klasické, ze kterého klíčí několik. Sklizeň krmné řepy Sklizeň se provádí pomocí upravených sklízečů cukrovky a to dvoufázově: V první fázi sklízíme chrást.


V druhé fázi sklízíme bulvy. Nároky na stanoviště. Od řepy ke Korunnímu cukru. Cukr se vyrábí z domácí cukrové řepy.


Ideální termín pro sklizeň cukrové řepy je v první dekádě října, kdy . Sklizeň bílého zlata, jak se říkávalo cukrové řepě , se v regionu přehoupla do. Byla ale doba , kdy jsme pěstovali cukrovku i na 6hektarech. Zdravím, krmná řepa je správná volba - myslím, že se jmenuje Bučianský žltý. To zjistím až na podzim jaká ta řepa bude při její sklizní. S podzimem přichází i doba sklizně cukrové řepy.


Teda pouze tam , kde je co sklízet. Před třiceti léty, v době úspěšných let českého cukrovarnictví . Porosty jsou, zvláště v době konverze, pod větším tlakem škodlivých činitelů,. Není to však podmínkou, neboť v současné době lze porost mrkve udržet v. Více živin přijímá od června a jejich odběr postupně zvyšuje téměř až do sklizně. Využijte našich poznatků v pěstování cukrové řepy. Rozšířené je rovněž nakládání cukrové řepy přímo na kamiony rovnou při sklizni.


Tímto se maximalizuje doba skladování a minimalizuje ztráta cukru. Jak správně vysévat řepu : Osivo krmné řepy vyséváme v době , kdy je půda prohřátá na až °C. V závislosti na nástup jara je to většinou v měsíci dubnu . Doba růstu zavisí na kultivarech,jednotlivích zelenin.


Návod popisuje činnosti od výběru odrů přes výsev, až po sklizeň.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky