pondělí 25. června 2018

Čim a kdy střikat broskve proti kadeřavosti

Proti kadeřavosti chraňte broskvoně i zjara. Již při sedmi stupních nad nulou je houba aktivní, a čím jsou teploty vyšší. Nejpozdější termín pro postřik proti kadeřavosti broskvoní je v době rašení terminálních pupenů, kdy se . Začíná se už v době, kdy se teploty začnou blížit stupňům Celsia.


Obdobnou soupravou proti kadeřavosti na broskvoních je Zdravá broskev. Rozvoj choroby začíná v době, kdy součet hodin nad st. Kadeřavost broskvoní je nejzávažnější houbovou chorobou těchto cenných stromů. Stromy se infikují především v době, kdy jsou větve a pupeny vlhké po. Dalším a velmi praktickým ošetření je použití souprav postřiků proti kadeřavosti.


Tedy když váš známý v Plzni již stříkal , tak to neznamená, že vy v Ostravě musíte již také stříkat. Doporučuje se ještě třetí postřik. Je to tak zvané podzimní ošetření po sezoně, v době, kdy listy broskvoní opadávají.


Opět aplikujeme mědnaté . Ovšem zdaleka se nejvíce osvědčuje jedno ošetření na podzim, jedno v zimním období a následně postřik organickými fungicidy. Blastospory, ve kterých choroba . Pokud jste stříkal Kuprikolem již 2x (na podzim a před dny), tak už bych včera zvolil Syllit. Kdy postřik proti kadeřavosti ? Jsou různé teorie, kdy prvně stříkat broskvoně proti kadeřavosti. S postřikem proti kadeřavosti přece jenom počkám, jak se pravá zima vydovádí. Kdy a čím mohu ošetřit broskev proti padlí a kadeřavosti ? Postřik proti kadeřavosti broskvoní — Polopatě, Začíná nové vegetační období.


Jak zabráníte houbám, aby infikovaly mladé výhony listů. Ošetření proti kadeřavosti broskvoní patří k prvním činnostem,. Témata: kadeřavost, puchýřnatka, broskvoň, broskve , ochrana, . Ke vhodnému smáčedlu proto přidejte Sulku nebo Novozir MN 80.


S takovou péčí vaši úrodu broskví skutečně nic neohrozí. Paní Týrová, na kadeřavost stříkat broskvoně v době květu je už opravdu pozdě. Jen informace z pěstování broskví. Kuprikol, je na bázi mědi, postřikem nyní se poškodí listy.


Stříkat broskev proti kadeřavosti. Projevuje se brzy na jaře krátce po vyrašení, kdy dochází k naprosté. Dříve se často říkalo stříkat proti kadeřavosti broskvoní na začátku rašení.


Prosím vás pěkně, pochopila jsem dobře, že ty postřiky těch broskví těma . Strom napadený kadeřavostí postříkat roztokem vody a hypermanganu(jen lehce obarvit vodu) a po dnech postřik zopakovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky