čtvrtek 7. června 2018

Množení tuji

Množení tuji

Tento příspěvek (zjistit adresu). Dobrý den, ráda bych se dozvěděla jak množit (řízkovat) tůje. Klíčová slova: túje zahrada rostliny množení tújí. Venku sice svítí sluníčko, ale jak zafouká, připadá nám, že je tam -60°C. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Množení tuji

Množit túje můžete i ze semen sebraných z malých šišek. Snadno a levně díky němu získáte tolik nových rostlin, kolik potřebujete, a ještě k . Klasické tůje (Thuja occidetalis a Thuja plicata) lze množit výsevem. Osivo se sbírá z malých šišek obvykle začátkem září, . V dnešním díle nám pan Michal Javůrek předvede řízkování tújí.


Poměrně snadno a levně získáme tolik nových rostlin, kolik potřebujeme, . Nejlepší doba na řízkování je pozdní léto. Rozmnožování rostlin řízkováním - jak množit rostliny - řízkování. Chcete si rozmnožit túje nebo živý plot a nevíte.


Subscribe to jak na množení tújí. Pro pěstováníze semen (generativní množení ) exis- tují speciální pokojové skle- níčky, vhodné jsou ale také jednoduché výsevné misky nebo malé květináčky. Každý má svůj způsob.


Nebudeme se teď pouštět do dlouhých diskuzí o prospěšnosti nebo škodlivosti tújí. Nebudete k tomu potřebovat nic speciálního. Je známý pod lidovými názvy túje či peručí. Jde o způsob rozmnožování rostlin, kdy z mateční rostliny získáme rostliny nové, které mají.


Túje u nás patří k nejčastěji vysazovaným jehličinám. V posledních letech převládá výsadba tújí v živých plotech, a to proto, že zůstávají zelené . Jeli možno množení a jak muchovníku. Zde jsou video návody, na kterých je vidět řízkování tújí. Jehličnany a konifery. Tůje - množení z větviček.


Zkouším si namnožit tůjky z větviček, ale nedaří se. Zkoušela jsem takhle rozmnožit tůji a povedlo se, myslíte si, že by to takhle šlo i třeba. MNOŽENÍ : Řízkováním stonků nebo jednoduše odlomením křehkých lístků, které zakrátko zakoření a vytvoří nový. Vysky- tují se mezi nimi různé růstové formy.


Množení tuji

THUJA OCCIDENTALIS SMARAGD. Prodejní velikost 1- 1cm. Sedmileté sazenice jsou množené řízkováním. Můžete je vysazovat ihned na trvalé . Thuje smaragd je nejhezčí z mnoha druhů thují , které se používají na živé ploty.


Jsou množeny řízkováním. Tuje sa dobre mnozia semenami. Thuja (Zerav): popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej. Množení řízkováníčerven - srpen. AGRO Substrát pro výsev a množení s aktivátorem zakořeňování zajišťuje výborné podmínky pro rovnoměrné vzcházení semen, zakořeňování řízků a dobrý růst . Jednou z nejoblíbenějších rostlin je túje (Thuja) Smaragd neboli zerav.


Aby dobře košatila, musíte tuto túji zastřihávat častěji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky