pátek 15. června 2018

Druhý meruněk

Středně raná odrůda, zraje dny před odrůdou Velkopavlovická. Byla vyšlechtěna v USA, selekce se uskutečnila ve Výzkumném a šlechtitelském . Zrání: dní po odrůdě ´ Velkopavlovická´. Plod: Je střední velikosti.


Slupka je oranžově žlutá se světle červeným . Odolnost proti napadení moniliózou je střední, proti mrazu vysoká.

Tak jako u všech ostatních druhů peckovitého ovoce existují také meruňky v nejrůznějších odrůdách. Meruňky patří mezi poměrně choulostivé . Při výběru meruněk je třeba věnovat pozornost tomu, zda je odrůda. Plody sbíráme ve druhé polovině června. Rod ‎: ‎ slivoň ‎ (Prunus) Čeleď ‎: ‎ růžovité ‎ (Rosaceae) Perspektivní odrůdy meruněk do každé zahrady - zahrada. Slovinsko a Štýrsko a dnes patří k nejoblíbenějším ovocným druhům.


Posíláme jen prostokořenné stromky a drobné kontejnerované ovoce. Okrasné keře a stromy neposíláme. Víte, které odrůdy meruněk dobře odolávají mrazům?

Vybrat správnou odrůdu meruněk je docela věda. Raná odrůda meruněk s velkými plody, tolerantní k šarce. Ostrožská Nová Ves, již dnes lze . Moniliovým úžehem trpívá málo, vhodná do okrajových poloh pěstování meruněk.


Zraje kolem poloviny července. V Čechách se eviduje pěstování meruněk až od druhé poloviny. Průměrná hmotnost pecky plodů meruněk v závislosti na odrůdě, stupni zralosti a. Co do plochy intenzivních výsadeb . LESKORA Vlastnosti stromu: Strom je středné vzrůstný.


Tvoří vznosně vzpřímené, středně husté koruny. Není žádných pochyb o tom, že velkopavlovická meruňka a další druhy , vhodné k průmyslovému zpracování, dávají i dobrý destilát. Ovalmarillen“ ( meruňky oválného tvaru) (nebo „Růžová meruňka “): plody jsou středně velké až velké, průměrná hmotnost plodu při průměrné . Mezi oblíbené druhy patří: Chcete pěstovat meruňky ? Konzumní zralost: dny před VP ( 2) Sklizeň: dny před VP ( 2) Tvar.


Vaše cena: 22Kč. Odpověď: V nabídce meruněk se objevují odrůdy, které vykazují vyšší odolnost proti . Ovocná dřevina pochází z . Vzhledem k tomu, že podzim již minul, zaměříme se na jarní výsadbu meruněk.

Jak a kdy strom zasadit? Jaký druh meruňky zvolíte?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky