čtvrtek 14. června 2018

Plamének neopadavý

Proto je vhodná vyýsadba . Jednoduché a plnokvěté plaménky - atraktivní, bohatě kvetoucí plaménky do Vaší zahrady. Množství světových novinek v nabídce. Neopadavé popínavky můžete vybírat například mezi břečťany. Odrůda Fujimusume kvete v květnu až červnu a. Má někdo zkušenosti s tímto plaménkem -jaké chce pěstební podmínky, jakým způsobem se nutné ho prořezávat a jestli je skutečně neopadavý ? Jiné druhy, například růže, zimolezy a plaménky , se bez opory neobejdou a nejlépe prospívají na pergolách, plotech či sloupech. Většinou jsou to rostliny . Tato na údržbu nenáročná trvalka či polokeř nese tmavě zelené, neopadavé listy,.


Planě u nás rostou dva druhy: . Rostlinu je tedy nutné ve spodní části přistínit například nižší neopadavou rostlinou a . Nový stálezelený druh, listy měkce chlupaté. Plamének v přírodě i na zahradě. Dorůstá 4m, ročně 1-2m. Do pergoly jako dělané. Zejména díky motýlům a včelám, které tato rostlina přitahuje.


Tato rostlina je stálezelená a neopadává ! Stanoviště - slunce až polostín, ideálně hlava na slunci, nohy ve stínu , chráněné před větrem, nutná stabilní . Okrasný je především svými listy. Květy jsou nevýrazné. Polostín má rád také třeba chmel obecný nebo plamének horský. Neopadavý břečťan na severní straně domu zase chrání stěnu před . Velmi populární velkokvětá odrůda plaménku ! Clematis – rod dvouděložných rostlin z čeledi pryskyřníkovitých. Vytrvalé byliny nebo dřevité liány se vstřícnými opadavými i neopadavými listy, . Vhodný na pokrytí pergol, plotu atd.


Z dřevin sem patří plamének (Klematis) a netvařec (Ampelopsis). Listy jsou aromatické, úzké, mají modrou barvu, jsou neopadavé. Nejsou náročné na půdní typ. Hybridní plaménky zaujmou obrovskými květy v mnoha barvách, ale můžete dát přednost i. Zahrnují jak opadavé, tak neopadavé keře. Velice dekorativní stálezelený keř, své uplatnění najde především ve skalkách, vřesovištních partiích atd.


Velikost kontejneru: K L. Já bych nakombinovala opadavé kvetoucí (růže, plamének , zimolez apod.) s neopadavým keřem, který se může opírat o plot a vypadá jako pnoucí - např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky