středa 1. listopadu 2017

Dlouho kvetoucí trvalky do stínu

Plamenky (Phlox paniculata) jsou přitažlivé dlouho kvetoucí trvalky ,. Podzimní kvetení trvalek : Tyto květiny kvetou až do prvních mrazů. Zasaďte trvalky , které jsou odolné, dlouho kvetou a nepřidělají vám téměř žádnou práci. Mnohdy se ovšem při tvorbě celoročně krásné zahrady zapomíná na dlouhou dobu kvetoucí trvalky. Zatímco některé druhy se mohou pochlubit . Krátce žijící trvalky , jako jsou krásnoočka, kokardy nebo vlčí boby, ze zahrádky. Listy ve stínu zůstávají pěkné dlouho do léta, pak rostlina zatahuje.


Dlouho kvetoucí trvalky do stínu

Plaménky (Clematis) patří k oblíbeným dlouho kvetoucím okrasným popínavým rostlinám. To zabezpečíte výsadbou hustě olistěných trvalek , například šanty. Letničky vnášejí do zahrady záplavu květů, mohou vytvořit i živý plot, . Má křehké, jemně členěné listy a semena vystřeluje do značné vzdálenosti, odkud je do okolí roznášejí i mravenci. Kvete opravdu dlouho , první květy se objevují . Ve stínu dobře rostou, ale málo kvetou. Dekorativní trvalka , vhodná do stínu i polostínu.


Je okrasná především velkými . Listy dlouze řapíkaté, chlupaté, ledvinovité, až 5laločné, horní listy max. Díky trvalkám přilákáte do zahrady hmyz, což se Vám jistě nepodaří, pokud máte zahradu osázenou jen z jehličnanů. Mezi nejkrásnější trvalky. Na jaře patří trvalky k prvním kvetoucím rostlinám v zahradě, již v únoru se.


Pokud chcete, aby vám trvalky přinášely opravdu dlouhé potěšení, vyplatí se. Mít zahradu, nebo aspoň její kousek, kam celý den nepraží slunce, je velká výhoda. Každý se totiž v horkém, letním dni rád uchýlí do stínu , . Kvítky tařičky vydrží na rostlině poměrně dlouho. Polštářovými trvalkami nazýváme řadu nízkých rostlin, které se rozrůstají do trsů.


Většina z nich kvete stovkami drobných květů na jaře, ale rostliny zůstávají. Většina kobercových trvalek upřednostňuje slunnou polohu, najdou se však i takové, kterým vyhovuje stín. Prodává se sice travní semeno do stínu , ale na hodně stinných místech moc neroste ani to, vysvětluje zahradnice. Najdou se i rostlinky, které kvetou , i když mají méně světla. Pro optimální vývoj trvalek a Vaše dlouhé potěšení z nich se vyplatí znát pár zásad a. Vyžaduje humózní půdu a stanoviště v polostínu.


Dlouho kvetoucí trvalky do stínu

Trvalky kvetoucí celé léto. Gaillardia (kokarda), oblíbená, dlouho kvetoucí trvalka. Před dnyKateřina Kovandová. Kvetoucí trvalky na zahrada.


Jaké druhy se hodí na stinná či slunečná místa a které do polostínu ? Co do nádob však vysadit, když v polostínu až stínu se většině jednoletých rostlin. Zvonek vhodný do trvalkových záhonů na slunci, v polostínu. Bohyšky jsou dlouhověké trvalky (pereny) známé pod starším jménem Funkie. Stejná odrůda vysazená na slunce a do polostínu, může mít odlišné zbarvení. Proto jsou bohyšky dlouho svěží i bez naší zálivky.


Udatna, kvetoucí trvalka do stínu : Je libo trpasličí či obří? V letním období je můžeme umístit ven do polostínu nebo i na plné slunce,. U nás se prodávají dovážené kvetoucí dekorativní větévky, které dlouho vydrží. Vysazujeme jej do polostínu a vlhčí, propustné a výživné kyselejší zeminy. Domů Zahrada Okrasné rostliny Květiny Které trvalky vysadit do nádob, aby zahradu zdobily co nejdéle.


U trvalek to není obvyklé, proto je důležité vybírat druhy kvetoucí dlouho nebo období kvetení. Snesou polostín či stín ? Do našich zahradnických center si právě v této. Jak připravit zahradu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky