pátek 23. června 2017

Kdy strihat meruňky

Poradíme, které období je nejvhodnější a jak usměrnit růst správným řezem. Pokud chceme tedy stříhat mladý roční stromek, máme na mysli stromek starý přibližně rok,. Kvalitním prostříháním docílíme dobrého průchodu světla v koruně.


Proč meruňku vůbec stříhat ? Uvolní se nám prostor a nové plody budou mít více místa a tím . Pokud jej nestihnete, kvalitní plody zajistí tzv.

Někteří pěstitelé se domnívají, že meruňky by se neměly vůbec řezat. Jím se uvolní prostor pro plody, průchod pro světlo a navíc se upraví vzhled stromku. Proč, jak a kdy meruňku stříhat.


Aby meruňka střih dobře . Chcete vědět jak správně dělat řez meruněk ? V tomto videu se dozvíte praktický postup jak na to. Sahypaň görnüşi Şu sahypany terjime et Mnozí zahrádkáři si nevědí rady s řezem slivoní, třešní, broskvoní a meruněk. U zapěstovaného stromku proveďte řez během léta, kdy zkraťte všechny mladé . Silný řez po sklizni by mohl (v případě dešťů) probudit strom k silnému rašení, ten by pak mohl v zimě trpět mrazy.

Například u meruněk , broskvoní či aktinidií. V lednu můžeme prořezávat červený rybíz, angrešt a višně. Mladé stromy by se měly řezat až v době, kdy teploměr . Jak a kdy stříhat meruňku. Přidal janapk, dne 15. Méně zkušení pěstitelé mají z řezu meruňky obavu, protože převládá názor, že ho . Meruňky stejně jako broskvoně pochází z Číny.


Letní řez v srpnu - Stříhání třešní a meruněk. Uploaded by Plat4MBooks KDY ŘEZAT MERUŇKY? Zpět na hlavní stranu blogu mybloginfo. Prakticky všechny peckoviny jsou citlivé na infekci patogenními . Diskuze: stříhaní řez broskve a meruňky. Letos na jaře jsem zasadil meruňku , teď má asi metrových výhonů.


Vlastnosti, výsadba - Podnože - Řez - Roubování - Odrůdy - Kdy meruňky zmrznou? Kdy stříhat kanadské borůvky, Stříhání malin, Řez švestek, Stříhání vřesu a vřesovce, Kdy stříhat fíkus bejamin, Koláč s tvarohem, Pěstování vinné révy pro . První rok po výsadbě – řez meruňky provedeme v předjaří, před rašením pupenů. Jako základ koruny ponechte střední výhon a tři až čtyři . Meruňka obecná (Prunus armeniaca, synonymum Armeniaca vulgaris) je strom z.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky